Преминаването към базирано на зеленчуци хранене може да помогне в

...
Преминаването към базирано на зеленчуци хранене може да помогне в
Коментари Харесай

ООН: Безмесна диета може да пребори климатичните промени

Преминаването към основано на зеленчуци хранене може да помогне в битката с климатичните промени, споделят специалисти от Организацията на обединените народи (ООН). Според отчет за връзката сред метода на потребление на естествените запаси и климатичните промени, направен от 107 учени на Организация на обединените нации, високата консумация на месо и млечни артикули работи като гориво за световното стопляне.

Учените се въздържат да призоват всички да се трансфорат във вегани или вегетарианци, по считат, че самостоятелното понижаване на потреблението на месо ще докара до изхранването на повече хора, посредством потреблението на по-малко земя. Те показват още, че в случай че земята се употребява по-ефективно, това ще понижи доста въгледорните излъчвания на човечеството.

" Ние не споделяме на хората да спрат да ядат месо. На някои места хората нямат различен избор. Но е явно, че на Запад ние ядем прекалено много месо ", разяснява проф. Пийт Смит, който е еколог към Университета в Абърдийн.

Докладът прикани за енергични дейности за преустановяване на замърсяването на почвите и опустиняването, които също способстват за климатичните промени.

Как са свързани измененията в климата и храните?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР