Преминалата под знака на 2020-а се нареди сред трите най-топли

...
Преминалата под знака на 2020-а се нареди сред трите най-топли
Коментари Харесай

Потвърдено: 2020-а е сред трите най-топли години, регистрирани някога

Преминалата под знака на 2020-а се подреди измежду трите най-топли години, регистрирани в миналото, откогато се водят наблюдения. Това излиза наяве от отчет на Световната метеорологична организация, представен от.
Въпреки че COVID-19 нанесе вреди на международната стопанска система в кратковременен проект и понижи излъчванията от въглероден диоксид, атмосферните концентрации на парникови газове са траяли да порастват. Както предвиждаше организацията през декември, 2020 е била измежду трите най-топли. Ако наклонността продължи, междинните световни концентрации на въглероден двуокис могат да доближат 414 частици на милион, даже и повече, през актуалната година.
 Съединени американски щати търсят път към Китай за преодоляване на климатичните промени Съединени американски щати търсят път към Китай за преодоляване на климатичните промени
Американският делегат за климата Джон Кери ще посети Шанхай, с цел да договаря с Китай преди срещата на върха за климата, на която прези...
През 2019-а те бяха 410 частици на милион. Това число е със 148 % над прединдустриалните равнища, които обгръщат интервала 1850-1900 година Две хиляди и шестнайста година беше най-топлата година, а равнищата през 2019 и 2020 година бяха толкоз близки, тъй че бе мъчно да се дефинира коя е била по-топла, споделиха експерти от метеорологичната организация. Повишените концентрации от метан също провокират паника, като техният растеж се прави оценка на 260 %. А равнищата на азотен оксид са скочили със 123 %.
Генералният секретар на Международната метеорологична организация Петери Талас съобщи, че отчетът още веднъж удостоверява, че климатичните промени не престават, без значение от взетите ограничения, и тази отрицателна наклонност ще продължи с десетилетия. Светът би трябвало да бъде подготвен да се сблъска с рискови климатични събития, които могат да убият милиони хора по света и да нанесат обилни материални вреди, сподели в умозаключение Талас.
" Времето бързо изтича, с цел да можем да реализираме задачите на Парижката конференция, съобщи от своя страна генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш. Нужно е да създадем повече, по-бързо и то в този момент " съобщи Гутериш. Учените настояват, че температурите не би трябвало да се покачат с повече от 1,5 градуса по Целзий до края на на столетието, с цел да се избегнат пагубни събития, съгласно Парижкото съглашение.
През 2020 година междинните температури са били с 1,2 градуса по-високи, спрямо прединдустриалната ера. Десетилетието от 2011 до 2020 година се оказа най-горещото. Въглеродните излъчвания би трябвало да се понижат с 45 % до 2030 година по отношение на равнищата от 2010 година, с цел да се реализиран набелязаните цели, напомнят организациите.
 2020-а – измежду най-горещите години за две десетилетия 2020-а – измежду най-горещите години за две десетилетия
2020 година продължава наклонността за най-горещите години в последната петилетка, като тя и 2016 година са регистрирани като най-горещите годин...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР