Премиерната документална поредица VOA 52 истории ще направи своя дебют

...
Премиерната документална поредица VOA 52 истории ще направи своя дебют
Коментари Харесай

Историята на две украински майки, бягащи от руската инвазия

Премиерната документална поредност VOA " 52 истории " ще направи своя дебют в българския ефир на 24 февруари от 21:30 ч. по NOVA NEWS. Сериалът показва неповторими човешки истории от целия свят, разкривайки вдъхновяващи самостоятелни битки и триумфи. Всеки роман е сниман с бездънен интерес към индивида, с цел да предложи на феновете многообразие от вероятности. В първия епизод ще бъде излъчен документалният филм " Киев-София-Холивуд: Неочакваното пътешестване на украинските бежанци ".

Следващата събота документалната поредност ще запознае феновете с историята на две украински майки, бягащи от съветската инвазия. Те намират ново начало на извънредно място - във филмовите студия „ Ню Бояна “ в София, най-голямата кино компания в Източна Европа, която е взела участие в производството на над 400 холивудски кино лентата. По време на пътешествието си, двете дами преодоляват доста провокации и реализират триумфи, като си задават въпроса дали в последна сметка в миналото ще се завърнат в родината си Украйна.

 voa VOA

На 24 февруари 2024 година, когато започва VOA " 52 истории ", се навършват тъкмо 2 години от началото на „ Специалната военна интервенция “ на съветските войски против Украйна. " Киев-София-Холивуд: Неочакваното пътешестване на украинските бежанци " изследва прехода на героините към филмовата промишленост на фона на войната и демонстрира тяхната резистентност, адаптивност и блян към триумф в чужбина. Разказът обръща внимание на провокациите и културните акомодации, като по същото време разкрива последствията от разселването и поддръжката от филмовата общественост.

 voa VOA

Продуцент на документалната поредност е " Гласът на Америка " (VOA/Voice Of America), част от Американската организация за световни медии (USAGM). В резултат на стратегическото партньорство сред фирмите, Нова Броудкастинг Груп разполага с цялостен достъп до богатото и качествено наличие на световната организация.

VOA „ 52 истории “ е вторият документален сериал на VOA в ефира на NOVA NEWS, след премиерата на VOA „ Технологии “, който се излъчва в понеделник от 22:30 ч.

Гледайте VOA „ 52 Истории “ – от 24 февруари в 21:30 ч. по NOVA NEWS!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР