Премиерът в оставка Николай Денков влезе в диалогичен тон след

...
Премиерът в оставка Николай Денков влезе в диалогичен тон след
Коментари Харесай

Денков призова ГЕРБ да довършим преговорите по разумен начин

Премиерът в оставка Николай Денков влезе в диалогичен звук след тежките упреци против Мария Габриел и Бойко Борисов във вторник, като прикани ГЕРБ за дотъкмяване на договарянията за ново ръководство " по разумени метод ".

" В този миг има един метод да излезем положително - да довършим договарянията по допустим метод за всяка страна, с присъединяване на водачите, с цел да има общо решение. България има потребност от държавно управление, което да работи по законодателната стратегия. Не виждам друга настройка ", сподели той пред bTV.

Денков акцентира, че това е негова персонална позиция и не е уверен, че и останалите представители на управлението на ПП-ДБ са склонни да не престават да договарят след решението на Мария Габриел да ги вкара в несъгласувано държавно управление.

Денков нито удостовери, нито осъди думите на Асен Василев по адрес на Габриел, че се е трансформирала в " най-новото и най-красивото лице на мафията в България ".

Той обаче повтори няколко пъти, че ходът ѝ в президентството е бил погрешен.

" Защо го направи - дано тя да изясни. Ако е подготвена да се върне в договарянията, с цел да се опитаме да възстановим доверието, добре. Иначе отиваме в непознати води. Нека да потвърди, че не е подвластна ", сподели Денков.

Нито Борисов, нито Пеевски се показваха на договарянията, сподели още той. " Но таман преди да стигнем до извънредно решение, дамите от преговорния екип споделяха " ние нямаме мандат за това ". Явно тяхното присъединяване (на Борисов и Пеевски) беше в даването или недаването на мандат ", разяснява Денков.

Той описа още, че и в по-ранните диалози с водача на ГЕРБ " Пеевски постоянно беше на една крачка от него ".

В изявлението си за bTV министър председателят въпреки всичко разкри, че Бойко Борисов е взел участие индиректно в диалозите към съответни текстове на съглашението - само че не с персонално наличие, а през диалог с Христо Иванов.

" Когато Христо Иванов е подготвил текста (за плаващите болшинства и избора на органи с 2/3 мнозинство), е трябвало да го изясни на Борисов, и на Пеевски, с цел да знаят защо става дума. Трябва малко четене с схващане. В него написа, че Движение за права и свободи няма наложително присъединяване при вземането на тези решения ", сподели Денков.

На въпроса за какво Иванов е заставен да се изяснява пред Пеевски, министър председателят сподели: " Най-вероятно тъй като Борисов му е споделил, че Пеевски не е склонен " и препрати всички други въпроси към самия ръководител на " Да България ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР