Премиерът в оставка Бойко Борисов предупреди, че и след предсрочните

...
Премиерът в оставка Бойко Борисов предупреди, че и след предсрочните
Коментари Харесай

Бойко Борисов разкритикува промените в Изборния кодекс



Премиерът в оставка Бойко Борисов предизвести, че и след предварителните избори няма да бъде образуван кабинет.

На ексклузивен брифинг в централата на ГЕРБ Борисов разкритикува, акцентирайки, че с неговото приемане болшинството в Народното събрание е обслужило президента Румен Радев.

" Целта беше една-единствена - Централната изборна комисия да се даде в ръцете на претендента за президент. И тук е огромният абсурд - ЦИК се назначава от Радев. Само че Народното събрание, с цел да бъде диктата цялостен, не му направиха методология - тоест в този момент, той какво ще прави, кой ще е ръководител? Нормално е да е най-голямата парламентарно показана мощ...демокрацията - това е дал своя вот народът. Или ще създадат същото като в Народното събрание? Къде му е методологията на Народното събрание? Как той ще назначи ръководител, зам. ръководител? ", разяснява Бойко Борисов.

" Понеже Вътрешна македонска революционна организация изпаднаха под 4-процентовата преграда, побързаха да отстранен опцията и партии, които имат евродепутати, да имат представители в ЦИК ", уточни още Борисов.

Смущаващо по думите му е, че е записано да има видеонаблюдение " при опция ". Кой ще дефинира тази опция и при какъв аршин?, попита той.

" Над 100 млн.лв. вложихме в избори, още повече че ги организирахме в пандемия и под острия взор на наблюдаващи, всички споделиха, че изборите са почтени и добре извършени ", разяснява Борисов.
Според премира в оставка след нови избори още веднъж няма да бъде формирано държавно управление и още десетки милиони лв. на данъкоплатците ще изтекат за избори. " Тези, които се нарекоха " Отровно трио ", нарекоха ГЕРБ " токсични ", сподели Бойко Борисов и попита " не са ли токсични Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Демократична България ", с които никой не желае да прави държавно управление ".

" Повече от месец мина бе, господа. Да си бяхте създали едно държавно управление, в случай че ще то да е проформа, както ви е проформа болшинството в Народното събрание. И то е единствено да обслужи кандидат-президента Радев. Централната изборна комисия да се даде в ръцете на претендента за президент ", уточни още министър председателят в оставка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР