Премиерът в оставка Бойко Борисов е провел планирания разговор с

...
Премиерът в оставка Бойко Борисов е провел планирания разговор с
Коментари Харесай

След операцията Борисов проведе разговора си с Ердоган

Премиерът в оставка Бойко Борисов е провел планувания диалог с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган след на коляното. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Президентът на Турция поздравил премиера Борисов за успеха на изборите. В рамките на диалога министър председателят Борисов и президентът Ердоган разискаха обстановката с пандемията в България и Турция и показаха вяра, че в най-скоро време заплахата от Covid-19 ще отмине и изискванията за туризма, и бизнеса ще се възстановяват.

Премиерът Борисов показал, че през миналата 2020 година се следи забележителен спад в туристическия поток сред двете страни, в резултат на тежката международна здравна рецесия. Борисов изрази убеденост, че това е единствено краткотраен отрицателен резултат на пандемията, който може да бъде преодолян още през актуалната година, в това число и благодарение на имунизирането против Covid -19.

Министър-председателят Бойко Борисов показал обичайно положителните връзки сред България и Турция, които в последните години се развиват интензивно в дух на добросъседство и взаимно почитание. Премиерът подчертал върху отличното съдействие в региона на миграцията и върху нулевия напън на общата ни граница. Борисов припомнил, че преди година двамата с президента Ердоган са се срещнали в Анкара, където дискутирали точно оправянето с миграционния напън, тъй че да има сигурност и непоклатимост в района.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР