Премиерът Улф Кристершон каза, че Швеция все още иска да

...
Премиерът Улф Кристершон каза, че Швеция все още иска да
Коментари Харесай

Швеция все още иска, но не е сигурна, че ще се присъедини към НАТО през юли

Премиерът Улф Кристершон сподели, че Швеция към момента желае да се причисли към НАТО преди или на срещата на върха във Вилнюс идващия месец, макар че не е несъмнено, че ще може да го направи до тогава, съобщи " Ройтерс ".

Швеция и Финландия изоставиха десетилетната си политика на военна необвързаност след нахлуването на Русия в Украйна предходната година, търсейки по-голяма сигурност посредством присъединение към НАТО. на алианса през април, само че процесът е по-бавен за Швеция.

Стокхолм си сложи за цел да се причисли на срещата на върха на алианса на 11-12 юли и въпреки да има мощна поддръжка от други членове, в това число Съединените щати, Турция и бавят ратификацията.
" Швеция ще стане член на НАТО ", сподели Кристершон в изявление за публичната телевизия SVT.

" Никой не може да обещае, че това ще се случи съответно във Вилнюс или директно преди Вилнюс, даже в случай че това е била нашата упоритост от самото начало. И това е упоритост, която споделяме и с всяка друга страна от НАТО. "

Турция съобщи, че Швеция укрива членове на това, което счита за - обвиняване, което Швеция отхвърля - и изиска тяхното изгонване като стъпка към утвърждението на шведското участие. Тя също по този начин изрази отвращение от, извършени в скандинавската страна.

Междувременно Швеция съобщи, че свободата на словото е твърдо заложена в нейната конституция и че е изпълнила всички условия, посочени в съглашение с Турция и Финландия, подписано в Мадрид преди година.

Шведски и турски публични лица се срещнаха на 14 юни и организираха, по думите на основния договарящ на Швеция, положителни диалози. Предстои и друга среща на високо равнище в Брюксел, преди срещата на върха във Вилнюс.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР