Премиерът Николай Денков заяви на пресконференция в Министерския съвет, че

...
Премиерът Николай Денков заяви на пресконференция в Министерския съвет, че
Коментари Харесай

Денков: От първия ден на кабинета гасим пожари в министерствата, наследени от служебния кабинет

Премиерът Николай Денков съобщи на конференция в Министерския съвет, че на държавното управление се е наложило още от първия ден „ да гаси пожари в множеството министерство “ , като загатна, че това в действителност е завещание от служебния кабинет .

„ Приехме детайлна управническа стратегия, което слага ясно нашите цели, а също и дейностите, с които да ги реализираме. За страдание, при подготовката на програмата се сблъскахме с редица проблеми, унаследени от предходното държавно управление. Налага ни се още от първия ден безусловно да гасим пожари в множеството от министерствата. Тези пожари постановиха спомагателни действия и работата по тях лишава доста сила и време “ , уточни Денков. Той добави:

„ Става дума за милиарди левове и съществено забавени промени и дейности, от които могат да произтекат тежки последствия за стопанската система и за хората в страната. В някои от случаите става дума за явни управнически неточности и нарушавания на разпоредбите. С образците, които ще дам, желая да разбия един мит, който доста редовно се появява и пропагандира – това е митът, че служебните държавни управления работят безупречно, като опълчване на постоянните държавни управления. “

Министър-председателят и петима министри дават конференция по настоящи тематики, залегнали в управническата стратегия на държавното управление . Премиерът Денков изясни и грешките, позволени от служебния кабинет при правенето на Бюджет 2023.

„ Една от тях е раздутият недостиг от 6,4%, в който има повишени разноски и занижени проходи. По проекта за възобновяване и резистентност има закъснение. Реформи и вложения, които трябваше да са приключени до декември предходната година, са изпълнени единствено на половина. В момента ние сме в риск тези средства от второто заплащане, да не могат да бъдат получени до края на 2023 година Трябва да наваксаме с това закъснение. Говорим за 1,4 милиарда лв.. Ако успеем да наваксаме с пропуските – тези пари ще се влеят в бюджета ” , посочи Денков.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР