Премиерът Николай Денков се обърна към протестиращите служители от въглищните

...
Премиерът Николай Денков се обърна към протестиращите служители от въглищните
Коментари Харесай

Денков към миньорите: Върнете се на масата на преговори, без тях няма да дойдат първите пари от ЕК

Премиерът Николай Денков се обърна към протестиращите чиновници от въглищните мини и централи с апел да се върнат в преговорния развой за териториалните проекти, свързани с европейските помощи по Плана за възобновяване и резистентност.

Той уточни, че това е единствено първият стадий от диалозите с Европейска комисия за отпущането на средства за районите на Стара Загора и Перник, а без това да завърши, няма да има финансиране.

" Ние сме при започване на този развой. Забавихме го от 30 юни до 30 септември, а би трябвало да завърши до 30 декември. Ние би трябвало да имаме не просто единодушие от Европейска комисия. Трябва да имаме автограф от всяка една страна в Европейски Съюз, че тя е съгласна с това, което сме предложили. Моят апел към всички, които се пробват да чуят какво споделяме - сега се опитваме да създадем най-хубавото за тези райони и хора. Начинът те да се включат в този развой е да седнем дружно на масата за договаряния ", сподели Николай Денков.

България е единствената страна в Европейския съюз, която към момента не е внесла своите териториални проекти, а срокът за това изтича тази седмица. Страната е пред риск да изгуби близо 1,4 милиарда евро, в случай че не съблюдава изискването.

Протестиращите миньори обаче желаят срокът за разискване на проектите да бъде продължен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР