Премиерът Николай Денков не вижда причина да се откаже от

...
Премиерът Николай Денков не вижда причина да се откаже от
Коментари Харесай

Денков: Няма причина да се откажа от предложението си 24-ти май да стане официален празник

Премиерът Николай Денков не вижда причина да се откаже от предлагането си 24-ти май да стане формален празник. Това сподели министър-председателят, съгласно който причините, които се чуват по отношение на концепцията, нямат никакво наличие.

„ Като човек на науката, за мен 24-ти май е бил най-светлият празник, който ни сплотява всички. Питам - коя е групата от обществото в България, която би възразила против това, че 24-ти май е ярък празник ", добави той.

Според Денков 24-ти май е празник, който не ни вторачва единствено в предишното, както били много от останалите, а правел по съразмерен метод прехода от предишното към бъдещето.

Идеята да няма служебни кабинети

Според министър-председателя статутът на служебните кабинети има смисъл, в случай че те реализират прехода от едно постоянно към друго постоянно държавно управление. „ В България се видя, че в случай че имаме поредност от избори, един човек има целия надзор върху страната ", е мнението му.

Денков акцентира, че концепцията да се премине към различен метод на предаване на властта е точно, с цел да се избегнат обстановки, при които няма надзор от Народното събрание. „ Формата, която имаме в България, или я няма по света, или е някакво изключение ", разясни министър председателят.

Факт, счита той, е че когато има дълги интервали на служебни държавни управления, е налице еднолична власт. „ Предлагаме държавно управление в оставка и Народното събрание да не престават да работят. Народно събрание се разпуска месец преди изборите, а държавното управление, с лимитирани компетенции, реализира административните действия, свързани с изборите ", добави Денков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР