Премиерът Николай Денков е разговарял с Асен Василев по темата

...
Премиерът Николай Денков е разговарял с Асен Василев по темата
Коментари Харесай

Денков е разговарял с Василев за скандала с имотите: Правосъдието да се произнесе

Премиерът Николай Денков е разговарял с Асен Василев по тематиката със абсурда с парцелите на финансовия министър, разгласи самият Денков в Пловдив. По думите му правосъдните органи би трябвало да се произнесат.

" Няма никакво подозрение, че би трябвало да бъде тествана информацията и всеки да си носи следствията, само че в случай че има проблем. Иначе по този начин с подмятане няма по какъв начин да стане. " - уточни още той.

Денковкоментира и избори на двамата нови конституционни съдии:
" Това е пълномощие на Народно събрание, процедурата беше изпълнена. В профила на двамата претенденти има основна разлика и това дава отражение както в мненията, по този начин и в метода, по който се допуска, че ще работят техните кандидатури. "

" Христо Иванов, който доста почитам, е дал доста добър прочит. Освен правните правила, Конституционният съд има значима в роля в задаването на политики. Не толкоз партийна политика, колкото политики за развиване на страната. " - уточни той.

Относно днешната акция на вътрешното министерство в парцел на Васил Божков, както и по разпита на предприемача, Денков разяснява: " Вътрешният министър ми сподели, че Министерство на вътрешните работи извършва дейности по разпореждане на държавното обвиняване и само прокурорът може да разяснява. Смятам, че се дължи публично пояснение защо става дума, само че това е в пълномощията на прокурора. "

На въпрос дали ще бъдат задоволени настояванията на земеделците, тъй че да бъде спрян възможен митинг, Денков отговори: „ В бюджета за тази година има с 500 млн. лв. повече спрямо предходната. Предстои да забележим дали има проблеми с разпределението на тези средства и дали да се намесим в това, което е възнамерявало министерството. Понякога има недоумение – чакат се пари от една посока, а те би трябвало да дойдат от друга ”. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР