Премиерът Николай Денков е изпратил мотивирано писмо до президента Румен

...
Премиерът Николай Денков е изпратил мотивирано писмо до президента Румен
Коментари Харесай

Николай Денков чака Радев за шефа на ДАНС

Премиерът Николай Денков е изпратил стимулирано писмо до президента Румен Радев за оставката на шефа на ДАНС, в което са разказани доста ясно законовите учредения за какво има проблем с ръководителя на ДАНС. Денков съобщи и че стимулираното писмо е обществено.

Очаквам в най-скоро време президентът да вземе отношение, тъй като колкото по-бързо се реши тематиката, толкоз по-добре, уточни министър-председателят. Коментарът си той направи, откакто взе участие на форума Powers Summit в София Тех Парк.

Денков акцентира, че отговорността за националната сигурност е в Министерски съвет и президентът трябвало да разбере, че неговата позиция е незащитима сега.

Ще се организира и среща в Министерски съвет с министъра на електронното ръководство Александър Йоловски. Денков не сподели дали чака оставката на зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов, само че желае да получи информация за административните нарушавания, които е направил Стойнов. Административните нарушавания не са причина да бъде анулирано машинното гласоподаване на първия тур на локалните избори. Заместник-министърът не е направил нещо доста изключително, само че е трябвало да бъде по-внимателен, счита Денков.

По думите му същинската причина да се махнат машините е, че зам.-председателят на ДАНС не е ревизирал информацията си, без да има време да се реагира има ли съображение да се желае анулация на машинното гласоподаване.

Запитан дали е подготвен да остане министър председател след една година и дали ще се стигне до ротация, Денков изрази упованията си, че ще се стигне до ротация в кабинета. Дали ще стане министър председател още веднъж - държавното управление има ясно написани цели за повишение качеството на живот и превъзмогване на демографската рецесия в България.

Според Денков би трябвало да има и лидерска среща с партиите след локалните избори. Той не се е чувал към момента с водача на ГЕРБ Бойко Борисов след локалните избори. Подкрепата на държавното управление зависи от водачите на партиите, само че държавното управление е готово да продължи да работи, сподели още министър председателят.

" Имаме стратегия, изпълняваме си програмата и в Народното събрание имат стратегия за приемането на законите. Важно е положителното движение и качеството на законите, които одобряваха, да продължат и през идващите 2 месеца. Това, което ще направи през идващите месец и половина, са измененията в Конституцията, разпоредбите за състав на КПКОНПИ и това ще предопредели бъдещето на България отсега нататък ", разяснява министър председателят.

За заложническата обстановка в Израел Денков съобщи, че сънародниците ни са с български генезис - техните баби и дядовци са живели в България. Вицепрезидентът Илияна Йотова знае, че всичко, което можеше да се направи, е направено. Българската страна спомага на Израел и израелските управляващи, с цел да се търсят благоприятни условия за положително развиване, разяснява министър председателят.

В Бюджет 2024 ще има пари и за приходи, и за автомагистрали, в това число Автомагистрала Хемус, увери още министър председателят.

Той уточни, че ще има средства за повишение на приходите, ще има средства в бюджета за реализирането на политики и инфраструктурни политики. Нека въпреки всичко да внесем бюджета в Народното събрание, тъй че ще приказва за бюджета като бъдат извадени числата. Средства има, уравновесено във всяка една посока, увери Денков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР