Премиерът назова офертата още преди 10 дни в Брюксел -

...
Премиерът назова офертата още преди 10 дни в Брюксел -
Коментари Харесай

Каракчанов със залп срещу Радев заради изтребителите

Премиерът назова офертата още преди 10 дни в Брюксел - 2,2 милиарда лв.. Намаляването на цената, в случай че успеем да го създадем, няма да е за сметка на понижаване на качествата на самолетите. Това съобщи в ефира на "Лице в лице " вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Той отвърна и на рецензиите на президента по отношение на договорката: "Това е междудържавен контракт. ДДС-то не играе тук. То не играе никаква роля. Мен ме нервира следното - не може на всеки празник на армията - когато войската се е старала да се показа пред обществото, да дойдеш и да казваш "това не е хубаво, това няма да стане, това не е положително ". Така се внася демотивация. Всеки един от армията ни - от редника до генерала, поставят старания и това се вижда. Има доста проблеми, несъмнено. Крайно нихилистично е на всеки един празник ти да критикуваш нещо. Знам какво коства на моите сътрудници от министерство на защитата да водят договарянията с американците и в един миг някой споделя "Абе нищо не са създали " ", съобщи Каракачанов.

"Цялото съоръжение, което можеш да качиш на подобен аероплан, не влиза в цената. Взели сме да вземем за пример 13 вместо 16 ракети, само че по-натам ще купим още. Опитвахме се да намерим баланс. Така се понижава малко от цената, само че не се понижават бойните качества на самолета. Ако купим повече ракети едновременно, след 5 години те отново би трябвало да минават през лицензиране, което коства пари ", сподели той.

"Нека не забравяме, че страната ни има някакви финансови благоприятни условия, които не можем да прехвърляме. Самолетът не е трабант, който може да паркираш на всички места. Трябва да вложим средства и в инфраструктура ", добави вицепремиерът.

"Не може да се прави подстрекателство, че самолетът F-16 не бил прекрасен, не е съществено. Ако изключим МИГ-21, най-масовият аероплан е точно F-16. Не е съществено да се каже, че не е прекрасен. Да, той си има особености, факт ", сподели Каракачанов и прикани да мислим за бъдещето.

На въпрос дали е общувал с президента Радев, след рецензиите по договорката Каракачанов отвърна: "От събота насам не сме се чували. Всеки един общественик може да е потребен, в това число и президента. Четирима министри бяха ангажирани със договорката, министър председателят Борисов също договаря. Когато критикуваш е добре да кажеш "И аз се пробвах да направя нещо за 5 стотинки примерно " ", съобщи той и добави, че би разискал договорката и на четири очи с Радев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР