Премиерът на Япония Фумио Кишида днес уволни четвърти министър в

...
Премиерът на Япония Фумио Кишида днес уволни четвърти министър в
Коментари Харесай

Премиерът на Япония уволни четвърти министър в опит да заздрави засегнатото от скандали правителство


Премиерът на Япония Фумио Кишида през днешния ден уволни четвърти министър в границите на два месеца в опит да заздрави засегнатото от кавги държавно управление. Този негов ход повдигна въпроси по отношение на преценката му за качествата на назначенията, съобщи Асошиейтед прес.

Кения Акиба, министърът, отговарящ за възобновяване на Фукушима и други наранени от бедствия региони, бе упрекнат в погрешно ръководство на политически и изборни средства и във връзки с Църквата на обединяването, чиито практики провокираха несъгласия в страната.

" Взех тежко решение и подадох оставката си ", съобщи Акиба пред кореспонденти след среща с Кишида. Той повтори, че в никакъв случай не е нарушавал закона по отношение на отправените против него рецензии и че подава оставка, тъй като не желае да основава проблеми на партията или да стопира парламентарните диспути поради наличието си в кабинета.

Уволнението на Акиба беше възприето като опит на Кишида да в профил недостатъци от своята администрация, които биха могли да забавят идната парламентарна работа по основен бюджетен законопроект, включващ огромни разноски за защита, целящи да засилят ударния капацитет на Япония, показва АП.

" Приемам отговорността за назначенията доста съществено ", сподели Кишида. " Ще продължа да извършвам политическата си отговорност, като не преставам да се оправям с планината от проблеми ", добави той.

Макар че Кишида направи някои фрапантни промени в политиките в региона на защитата и енергетиката, в това число нова тактика за сигурност и оптимално потребление на нуклеарната сила, той също по този начин е считан за колеблив и муден в ръководството на риска на личното си държавно управление, написа Българска телеграфна агенция.

Кишида одобри оставката и на министърката на вътрешните работи Мио Сугита, която е отправяла обидни забележки против полови и етнически малцинства.

Кишида беше считан за постоянен избор за водач и завоюва изборите през юли с вероятността за тригодишен мандат за реализиране на политиката си до идващия плануван избор.

Но известността му спадна поради необятно публикуваните връзки на неговата Либерално-демократическа партия (ЛДП) с Църквата на обединяването, които излязоха нескрито след убийството на някогашния водач Шиндзо Абе.

Оттогава се появиха разкрития за доста депутати от ЛДП, които имат другарски връзки с църквата. Срещу нея са отправяни обвинявания, че промива мозъците на почитателите си, с цел да вършат големи дарения. Нов закон, признат по-рано този месец, има за цел да ограничи сходни действия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР