Премиерът на Великобритания изрази дълбоко съжаление за британската роля в

...
Премиерът на Великобритания изрази дълбоко съжаление за британската роля в
Коментари Харесай

Мей се извини на бивши британски колонии

Премиерът на Англия изрази надълбоко страдание за английската роля в приемането на законодателство против гейовете в някогашни колонии. Тя също по този начин се извини на 12 карибски страни за жестоко отношение на страната към имигранти, оповестява " Ройтерс ".

Тереза Мей разгласи, че надълбоко съжалява за ролята на Обединеното кралство в криминализирането на еднополовите връзки в някогашните колонии, отбелязвайки, че такива закони, прокарани по време на английското ръководство и към момента работят, са били " неправилни тогава и неправилни в този момент ".

Мей приказва по време на среща на Общността на нациите - интернационална организация от 53 самостоятелни страни, които са били част от Британската империя.

" По света дискриминиращите закони, признати преди доста години, не престават да засягат живота на доста хора, като криминализират еднополовите връзки и не пазят дамите и девойките ", сподели министър-председателят.

" Наясно съм, че тези закони постоянно са налагани от моята страна. Те са били неправилни тогава и те са неправилни и в този момент ", разясни тя.

Едноседмичната среща на Общността на нациите стартира в понеделник. Активисти провеждат петиция с апел Англия да се извини за наложените закони по време на колониалната епоха, които слагат отвън закона еднополовите връзки в 37 от 53-те страни членки. В някои страни даже се постанова смъртно наказване.

Мей също по този начин се извини на представители на 12 карибски страни във връзка със сурово отношение на имиграционните към хора, които са пристигнали във Англия като деца сред края на 40-те и началото на 70-те година на XX век.

Така нареченото " Уиндръш потомство ", чиито родители са поканени във Англия да подкрепят пазара на труда след Втората международна война, е наранено от по-твърди имиграционни правила, признати през 2012 година, когато Мей е вътрешен министър.

" Днес желая да ви се извиня, тъй като ние в действителност съжаляваме за породеното безпокойствие ", сподели министър председателят пред водачи и дипломати от карибски страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР