Премиерът на Словакия Роберт Фицо обяви, че е важно да

...
Премиерът на Словакия Роберт Фицо обяви, че е важно да
Коментари Харесай

Балканите пак започват да горят, предупреди Словакия

Премиерът на Словакия Роберт Фицо разгласи, че е значимо да се предложи европейска вероятност " на някои страни на Балканите ".

Фицо приказва след срещата си с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, оповестяват словашки медии.

Премиерът е оценил, че Балканите " още веднъж стартират да горят ", като в тази връзка изтъкнал, че счита, че е нужна европейска вероятност, тъй като в противоположен случай " изнервеността в района ще стартира да нараства ".

 Борисов угрижен, че Балканите стават територия на въздействие на великите сили
Борисов угрижен, че Балканите стават територия на въздействие на великите сили

След диалозите си с норвежкия министър председател Ерна Солберг

Фицо също по този начин декларирал, че той и Гутериш са разискали словашкия план, целящ ограничение на притока на мигранти, основан в съдействие " с някои други страни ".

" Трябва да продължим плановете отвън Европейски Съюз и д а прехвърлим въпроса за миграцията към тези трети страни . Словакия е подготвена да поддържа виновните планове в границите на Организация на обединените нации ", уточни Фицо.

Той също по този начин съобщи, че е " доста значимо, че Организация на обединените нации е мощна, тъй като Европейският съюз не е задоволително мощен, с цел да се ангажира повече по някои въпроси ".

" Европейски Съюз в действителност не участва в Украйна. Ние нямаме също по този начин и никакво въздействие върху ситуацията в Сирия ", посочи Фицо, наблягайки значимостта на мощните интернационалните организации в спорове от този тип.

 Ердоган заплашва мира на Балканите, тревожат се и НФСБ
Ердоган заплашва мира на Балканите, тревожат се и НФСБ

Ревизия на Лозанския контракт с 90-годишно забавяне е неуместна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР