Премиерът на Северна Македония Зоран Заев каза, че няма да

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев каза, че няма да
Коментари Харесай

Заев не желае ново влошаване на отношенията със съседите на Северна Македония

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев сподели, че няма да разреши още веднъж утежняване на връзките със прилежащите страни и основаване на нови проблеми. Той уточни в изявление за " Радио Свободна Европа ", че България е била измежду най-големите поддръжници на страната за започване на договаряния за присъединение към блока.

На въпрос за историческите въпроси сред България и Северна Македония, Заев дава отговор, че те ще бъдат решени с договаряния.

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски от своя страна уточни в изявление за македонското електронно издание " Курир ", че счита да поддържа всичко, което е добре и за двете страни. Според него обаче няма алтернатива " нито за нашия македонец Гоце Делчев, нито за битката му за основаването на македонска страна, нито за уникалността на македонския език ", заяви БНР.

ВМРО-ДПМНЕ е известна с твърдата си позиция против желанието за взаимни отстъпки с България, което показват социалдемократите на Зоран Заев.

Скопие очакваше да получи тази година дата за начало на договаряния за присъединение в Европейски Съюз, само че Франция и други страни блокираха началото на процеса, което провокира политическа рецесия в Северна Македония и предварителни избори, които са планувани за идната година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР