Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич изрази надежда, че няма да

...
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич изрази надежда, че няма да
Коментари Харесай

Бърнабич: Курти убива всякакъв вид диалог

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич изрази вяра, че няма да има анулация на платежните транзакции със Сърбия и анулацията на динара в Косово, като акцентира, че с сходни ходове министър председателят на Косово Албин Курти не способства за нормализиране на връзките сред Белград и Прищина, само че убива всевъзможен тип разговор.

„ Това, както сподели президентът Вучич, е един от основните проблеми освен за по-нататъшния развой на нормализиране на връзките сред Белград и Прищина, само че като цяло за съществуването на какъвто и да е разговор. Ако такива неща като премахването на платежните транзакции и унищожаване на динарите, тогава Курти в действителност слага всички карти на картата, че няма да има повече разговор “, сподели Бърнабич пред TV Prva.

Бърнабич напомни, че президентът на Сърбия Александър Вучич е имал среща в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос с асистент държавния секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Джеймс О`Брайън, който съгласно нея е доста значим за Сърбия и за който самият президент ще приказва повече.

Тя оцени, че е доста значимо страната да води открити диалози с сътрудниците си, като добави, че от Съединени американски щати и други страни зависи да обезпечат непоклатимост в района и че те безусловно нямат потребност от нов спор на европейския континент.

„ Мирът и стабилността са в наш народен интерес. Сърбия реализира огромни резултати, когато става въпрос за стопански прогрес и развиване. Мирът е причина за всичко това “, сподели Бърнабич.

От друга страна, съгласно нея Албин Курти прави всичко, с цел да дестабилизира обстановката на терена.

„ В последна сметка Албин Курти е човек, който провокира изселването на албанския народ и не виждам, че той е изключително угрижен за това. Такъв маниак не е добър нито за сърбите, нито за албанците “, уточни Бърнабич.

Според Бърнабич опозицията се грижи единствено за личните си ползи и не мисли за националните ползи и потребности на жителите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР