Премиерът на РС Македония Зоран Заев заяви днес, че отново

...
Премиерът на РС Македония Зоран Заев заяви днес, че отново
Коментари Харесай

Заев пак ще се кандидатира за премиер

Премиерът на районен съд Македония Зоран Заев съобщи през днешния ден, че още веднъж ще се кандидатира за поста на идните парламентарни избори през април следващата година, предава БГНЕС.
„ Аз ще управлявам акцията, аз ще бъда претендент за министър-председател, само че за това би трябвало да решат партията и обединението. Щастлив съм да се посветя на партията. Ще се посветя, с цел да се предложа още един път в услуга на жителите. Търся нов, чист, цялостен мандат, с цел да продължим напред. Сега топката е в жителите и те ще ни дадат посоката, от която се нуждаем. СДСМ ще излезе с осъвременен екип и осъвременена стратегия “, сподели Заев, представен от МИА.
На въпрос дали Оливер Спасовски ще бъде новият длъжностен министър председател, Заев сподели, че ще може да отговори на това в края на декември.
„ Бих взел Оливер Спасовски в партията дружно с генералния секретар на партията Люпчо Николовски, с цел да ръководим акцията. Спасовски беше секретар и има опит, само че в това време би трябвало да обърнем внимание на държавните каузи за първите виновни екипи “, сподели Заев.
Той уточни, че те нямат нито причина, нямат право, нито обвързване да вземат бързи решения.
„ В края на декември ще вземем решението за съгласуваност в СДСМ, а по-късно с съдружните сътрудници ще решим кой да бъде механически министър председател, кой да бъде спомагателен заместник-министър на вътрешните работи и труда и обществената политика, а опозицията ще вземе решение за техните постове “, сподели Заев.
Премиерът счита, че оповестяването на изключителна резолюция на Европейския парламент, с която още веднъж ще се изиска започване на договаряния за присъединение на Северна Македония и Албания в Европейски Съюз, ще бъде от помощ и ще възвърне мотивацията на македонците да продължат по европейския път.
" Наистина чакам, че щастието и вярата ще се върнат доста скоро ", сподели Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР