Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се е чул

...
Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се е чул
Коментари Харесай

Ковачевски за нападението на българския културен клуб: В събитието няма политически контекст

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се е чул тази заран с министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски по отношение на осъществения щурм тази нощ в пространствата на Българския културно-информационен център в Скопие. Министерство на вътрешните работи в Северна Македония ще излезе с подробна информация по случая.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 917
Това сподели в изявление за телевизия " Сител " Ковачевски в отговор на въпрос дали се построяват добросъседски връзки с България, откакто за откраднат екран от Българския културно-информационен център посланикът на Северна Македония в България е била извикан в българското Министерство на външните работи, предава Българска телеграфна агенция. 

По думите на Ковачевски посланичката на Република Северна Македония е разполагала с информацията от Министерство на вътрешните работи и е обикновено да бъде обяснено какво се е случило.

„ Най-вероятно става въпрос за навлизане в обекта и кражба на компютър или екран и не става въпрос за събитие, което има политически подтекст. Но въпреки всичко заобикалям да разясня протичащото се в България, където предстоят избори и там всичко се употребява, с цел да се получават гласове от политически празненство. Смятам, че след изборите, в случай че има политическо държавно управление, връзките ще могат да се върнат в една естествена динамичност, където ще се беседва по тематики от съвместен интерес ”, уточни Ковачевски. 

Тази нощ, откакто са били разрушени катинари и пробита една от страничните стени на Българския културно-информационен център, незнайни лица са проникнали в него.

По първични оценки и след осъществени оперативно-следствени дейности от полицията, е открита неналичието на част от компютърната техника в центъра, заяви шефът му Антония Велева.

А на среща в българското министерство на външните работи шефът на дирекция „ Югоизточна Европа “ Ваня Андреева е изразила пред посланика на Република Северна Македония Агнеза Руси-Поповска сериозна угриженост от обстоятелството, че това закононарушение се случва в изискванията на продължаваща антибългарска акция в Република Северна Македония, в това число серия от набези против организации на локалните българи, за което към момента няма дейно правосъдие и санкции.

Северна Македония има съдействие с институциите в България, които дават отговор на връзките сред прилежащи страни, членки на НАТО. Но и в България, и в Северна Македония има партии, групи и персони, които не желаят връзките да бъдат на положително равнище, тъй като не желаят да видят района като част от Европейски Съюз, уточни в изявлението си пред " Сител " Ковачевски. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР