Премиерът на признатото от ООН правителство за национално съгласи Файез

...
Премиерът на признатото от ООН правителство за национално съгласи Файез
Коментари Харесай

Премиерът на Либия поиска подновяване на преговорите

Премиерът на приетото от Организация на обединените нации държавно управление за национално съгласи Файез ал-Сарадж във вторник прикани за възобновяване на договарянията с посредничеството на Организация на обединените нации.

Целта му е да реализират цялостна пътна карта към изборите.

" Този ​​призив идва, защото държавните институции се разделят от ден на ден и някои чиновници в тези институции са взели самостоятелно решения, които надвишават тяхната роля и техните пълномощия ", сподели Сарадж.

Очевидно Сарадж е имал поради възходящото напрежение сред държавното управление му и основаната в Триполи Централна банка на Либия. Банката се опълчи на опитите на държавното управление на Сарадж да употребява задграничните запаси на страната, с цел да предотврати финансовата злополука. Централната банка държи приходите на страната от нефт и милиарди долари в задгранични запаси.

Предложението на Сарадж пристигна две седмици откакто Халифа Хафтар разгласи съглашението с посредничеството на Организация на обединените нации, което сътвори основаното в Триполи държавно управление за минало и даде обещание, че управляващите му ще продължат към основаване на ново държавно управление.

Декларацията заплаши да задълбочи пропастта сред Източна и Западна Либия и в допълнение да усложни напъните на Организация на обединените нации за реализиране на политическо позволение на гражданската война.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР