Премиерът на Полша нарече ЕС имперска сила, което коментира, че

...
Премиерът на Полша нарече ЕС имперска сила, което коментира, че
Коментари Харесай

Полша критикува ЕС, Германия и Франция за олигархия и геополитически сън за Русия


Премиерът на Полша назова Европейски Съюз " имперска мощ ", което разяснява, че Франция и Германия дейно монополизират вземането на решения в блока, пишат " Ди Велт " и " Анадолу ".

" Политическата процедура сподели, че гласът на Германия и Франция има значение на първо място ", написа Матеуш Моравецки в публикация за " Ди Велт ".

" В резултат на това имаме работа с официална народна власт и де факто олигархия , където властта се държи от най-силните. "

Той разкритикува Германия и нейните сътрудници, че подценяват предизвестията на Полша, защото водят внимателна политика по отношение на Русия .

Вместо да бъде внимателен, " Западът потъна в геополитически сън и избра да не вижда казуса, вместо да се изправи пред него авансово ", написа той.

" Войната в Украйна разкри истината освен за Русия, само че и за Европейския съюз , който не искаше да се вслуша в предизвестията на Полша, наред с други ", добави Моравецки.

" Полша няма монопол върху истината, само че във връзка с връзките с Русия ние сме, казано напряко, доста по-опитни от другите ", акцентира той.

Мнозина, увери той, " не желаеха да видят, че страната на Путин към момента има империалистически желания ".

" Сега те би трябвало да се изправят пред обстоятелството, че демоните от 19-ти и 20-ти век са се възродили в Русия : шовинизъм, колониализъм, тоталитаризъм ", написа той.

" Европейските водачи се оставиха да бъдат привлечени от Путин. След нахлуването в Украйна те са в потрес . "

В сходна публикация, оповестена в The Spectator, Моравецки твърди, че Русия към този момент щеше да е превзела Украйна и щеше да употребява доставките на газ, за ​​да заплаши цяла Европа , в случай че другите страни-членки на Европейски Съюз отразяваха държанието на Германия .

" Ако цяла Европа последва гласа на Германия... зависимостта на континента от съветския газ - който през днешния ден служи на Путин като инструмент за изнудване против Европа - би била съвсем необратима ", сподели той.

" Ако Европа беше изпратила оръжия на Украйна в същия мащаб и със същото движение като Германия, войната щеше да завърши от дълго време: с безспорната победа на Русия . "

Напрежението сред Полша и Европейски Съюз ескалира през последните седмици , откакто законодателите на Европейски Съюз ограничиха заплащанията за възобновяване на пандемия до Варшава.

Правителството на Моравецки трябваше да получи повече от 35 милиарда евро безплатни средства и заеми за възобновяване от Covid-19 по-рано това лято, само че Европейски Съюз към момента не е извършил заплащането, защото счита, че новите полски промени в правосъдната система подкопават демократичните стандарти .

Моравецки прикани Европейски Съюз да инициира " задълбочена промяна, която слага общото богатство и равенството още веднъж в челните редици на правилата на съюза ", тъй като по-големите членове на Европейски Съюз не би трябвало да могат да упражняват своето законодателно въздействие, с цел да " преобладават " по-малките страни.

" Европейски Съюз е изправен пред възходящи дефекти в зачитането на свободата и равенството на всички държави-членки ", написа той.

" Все по-често чуваме, че не единодушието, а болшинството би трябвало да реши бъдещето на цялата общественост . Отдалечаването от правилото на единогласие в идващите сфери на активност на Европейски Съюз ни приближава до модел, в който по-силните и по-големите преобладават по-слабите и по-малките. "
 Европейска комисия разкритикува Полша и Унгария
Европейска комисия разкритикува Полша и Унгария

Брюксел блокира средствата от проекта за възобновяване на двете страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР