Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн нареди блокада на най-големия

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн нареди блокада на най-големия
Коментари Харесай

Най-големият град в Нова Зеландия е под блокада

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн подреди обсада на най-големия град в страната Окланд след откриването на три нови локални случая на Covid-19 , оповестява БиБиСи.

Мерките ще продължат три дни и изискват жителите да си останат у дома. Ардърн разяснява, че страната работи " твърдо и рано ", откакто случаите са разпознати.

Нова Зеландия, с население от пет милиона , е записала малко над 2300 случая на Covid и 25 смъртни случая . Мерките в Окланд изискват от 1,7 милиона поданици да останат по домовете си, като се изключи главно извършване на покупки и работа. Училищата и несъществените магазини ще бъдат затворени.

Ардерн съобщи, че три дни би трябвало да разрешат на държавното управление да получи повече информация и да извърши повече проби, а също по този начин ще помогне да се дефинира дали е имало предаване в общността .

Останалата част от страната минава към по-високо равнище на подготвеност , като учебните заведения и бизнесът остават отворени, само че хората се предизвикват да намерят различни способи за работа, в случай че е допустимо.

Три случая бяха оповестени по-рано в неделя - майка, татко и щерка от Южен Окланд .

Генералният шеф на Нова Зеландия по опазване на здравето доктор Ашли Блумфийлд съобщи, че " работим при догатката, че това е един от новите разновидности ".
 Нова Зеландия може да затвори границите през по-голямата част от годината
Нова Зеландия може да затвори границите през по-голямата част от годината

В същото време здравните управляващи могат да одобрят ваксина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР