Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн възложи граничния контрол на

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн възложи граничния контрол на
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия възложи на армията контрола на границите

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн разпореди граничния надзор на армията след завръщането на ковид на архипелага поради погрешно използване на карантинните ограничения, съобщи Франс прес.

След 24 дни без нови инфектирани, Нова Зеландия през вчерашния ден разгласи, че две неотдавна пристигнали от Англия дами са спрели да съблюдават предварително карантината, без да бъдат тествани, макар че са показвали леки признаци на новия ковид.

В последна сметка двете дами са били открити и диагностицирани като носителки на вируса . Междувременно обаче те са минали с кола 850 километра от Окланд до Уелингтън, с цел да посетят собствен непосредствен на смъртно легло.
 
PM ordered the military to oversee borders after a quarantine bungle that allowed back into the country
— Deccan Chronicle (@DeccanChronicle)

Ардърн съобщи, че е неуместно двете дами да не са били тествани по-рано и че контролът по границите би трябвало да бъде засилен, с цел да не се повтаря сходна неточност.
Двете дами са сложени в изолираност, а санитарните управляващи тестват 320 души, с които те може да са били в контакт в Нова Зеландия.

Преди откриването на двата нови случая на заразяване, в Нова Зеландия - отдалечена островна страна в южната част на Тихия океан с население от 5 милиона души - бяха регистрирани 1506 инфектирани с ковид и 22 умряли.

Австралия съобщи, че надали ще отвори границите си за идващи чужденци преди 2021 година, само че ще обмисли облекчение на разпоредбите за студенти и други дълготрайни гости, съобщи Ройтерс.

Министърът на търговията Саймън Бърмингам сподели, че карантинните ограничения за завръщащи се австралийци може да се ползват за задгранични студенти и други гости, които възнамеряват да обитават в страната дълго време. " Можем да използваме 14-дневните карантинни интервали, които работят толкоз добре за безвредното завръщане на австралийци в страната ", допусна той.

В Австралия са доказани 7370 инфектирани с новия ковид, 102 от които са умряли.

Днес страната записва най-големия брой нови инфектирани от повече от един месец - 23. 21 от случаите са открити в югоизточния щат Виктория с основен град Мелбърн .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР