Премиерът на Косово Албин Курти прие днес новоназначената ръководителка на

...
Премиерът на Косово Албин Курти прие днес новоназначената ръководителка на
Коментари Харесай

Премиерът на Косово Албин Курти поиска Гърция да признае Косово

Премиерът на Косово Албин Курти одобри през днешния ден новоназначената ръководителка на Канцеларията за връзки на Гърция в Прищина Хелени Вакали, от която изиска нейната страна да признае независимостта на Косово, заяви МИА. В известие на държавната пресслужба се показва, че Курти е изискал от Вакали Гърция да се причисли към болшинството членки на Европейския съюз, които признават Косово за самостоятелна страна.

Пожелавайки добре пристигнала на госпожа Вакали, министър председателят Курти подчертал доста положителните връзки сред двете страни и опцията за тяхно задълбочаване посредством увеличение на комерсиалния продан и на икономическото съдействие и вложенията, се споделя в известието.

Новата ръководителка на гръцката дипломатическа задача в Прищина съобщи, че въпреки към момента да не е признала Косово, Гърция е съумяла да развие двустранни връзки без никакви проблеми.



Посланик Вакали декларирала, че Гърция е откровена и мощна другарка на Косово. Тя показала, че е впечатлена от огромния капацитет, който има Косово и опциите, които съществуват за двустранно съдействие, се споделя в известието. Курти и Вакали се съгласили, че би трябвало да продължат взаимните планове в образованието и културата и в организирането на идващия стопански конгрес.

От всички членки на Европейски Съюз с изключение на Гърция косовската самостоятелност не е приета още от Испания, Румъния, Словакия и Кипър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР