Премиерът на Катар казва, че реакцията на Хамас на последния

...
Премиерът на Катар казва, че реакцията на Хамас на последния
Коментари Харесай

Хамас „като цяло положително“ относно предложението за прекратяване на огъня в Газа – министър-председател на Катар

Премиерът на Катар споделя, че реакцията на Хамас на последния проект за преустановяване на огъня в Газа е „ като цяло позитивна “.

Шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани показа оценката си във вторник на конференция с гостуващия държавен секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Катар, който от дълго време посредничи с Хамас, работи със Съединени американски щати и Египет за реализиране на преустановяване на огъня, което включва дълготрайно прекъсване на боевете и освобождението на над 100-те заложници, които към момента се държат от Хамас след трансграничния им набег на 7 октомври, който разпали войната преди близо четири месеца.

Катарският министър-председател не даде никакви детайлности по отношение на отговора на Хамас, само че сподели, че групата има „ мнения “.

Хамас сподели в изказване, че е дала отговор в „ позитивен дух “ на последното предложение от Съединени американски щати и медиаторите от Близкия изток. Но въоръжената формация съобщи, че към момента се стреми към „ всеобхватно и цялостно “ преустановяване на огъня, с цел да постави завършек на „ агреси...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР