Премиерът на Камбоджа Хун Сен потвърди днес, че страната му

...
Премиерът на Камбоджа Хун Сен потвърди днес, че страната му
Коментари Харесай

Камбоджа: Нямаме възможност да изпратим военна помощ на Украйна

Премиерът на Камбоджа Хун Сен удостовери през днешния ден, че страната му няма опция да даде военна помощ на Украйна, съобщи АКП за Българска телеграфна агенция
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9079
,,Камбоджа не е предоставяла военна помощ на Украйна. Тя няма тази опция. Техническата помощ за украински сапьори е чисто филантропичен акт``, акцентира министър председателят по време на гала по дипломиране на студенти от Западния университет.

Той добави, че азиатската страна не е изпращала нито войски, нито инструктори по разминиране в Украйна и че всичко, направено от нея до момента, е било за филантропичната идея, защото в Камбоджа също има мини и неексплодирали артилерийски снаряди.

Камбоджа разположи свои специалисти по разминиране в други страни, като те работят под егидата на Организация на обединените нации. В момента извършват задачи в Мали, Южен Судан, Ливан и Централна Африка. Във вторник министерството външните работи и интернационалното съдействие удостовери в изказване позицията на Камбоджа за Украйна.

Министерството още веднъж съобщи, че решението за курс за образование по разминиране за украински военни в съдействие с Японската организация за интернационално съдействие е взето само на филантропична основа, както е видно и от многочислените задачи на Камбоджа за поддържане на мира в Африка и Близкия изток под егидата на Организация на обединените нации.

По този метод министерството изрично отхвърли включването на Камбоджа в категорията " Военна поддръжка за Украйна " на на канал в Телеграм. Министерството също по този начин прикани каналът да поправя горепосочената обява заради обстоятелството, че тази статистика е освен неточна, само че може да се окаже в ущърб на Камбоджа като миролюбива страна, която прецизно се придържа към външна политика на неутралитет и това може да бъде прочетено в нейната Конституция. 

Хун Сен също по този начин употребява опцията да приветства всички страни, които желаят да получат образование по разминиране в Камбоджа, в това число Русия, като напомни, че с изключение на на Украйна, Камбоджа е предоставяла такова образование и на колумбийски военни по разминиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР