Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че новото обединено правителство,

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че новото обединено правителство,
Коментари Харесай

Новото правителство трябва да анексира Западния бряг, призова Нетаняху на полагането на клетва

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че новото обединено държавно управление, което през днешния ден поставя клетва, би трябвало да наложи израелския суверенитет над еврейските селища на Западния бряг, осведоми Агенция Франс Прес.

" Време е да използван израелския закон и да напишем още една славна глава от историята на ционизма ", прикани Нетаняху, разяснявайки проблема за еврейските селища в окупираната палестинска територия.

В началото на церемонията по полагането на клетва на 35-ото държавно управление в Кнесета Нетаняху съобщи, представен от " Таймс ъв Израел ", че обществото желае обединено държавно управление и това ще получи. Той е сигурен, че дружно с Бени Ганц, водач на " Синьо и Бяло ", ще работят сполучливо в държавното управление, както го направиха по време на военната интервенция в Газа през 2014 година, когато Ганц беше шеф на генщаба на израелската войска. Израелският водач сподели, че страната се нуждае от мощно водачество в битката с ковид.

Опозиционни депутати на няколко пъти прекъснаха речта на министър-председателя. Няколко депутати получиха многократни предизвестия. В пленарната зала се чуваше " рушвет, машинация и корист с доверие ", като се има поради повдигнатите против Нетаняху обвинявания. Съдебният развой ще стартира идната седмица.

Израел се управляваше от преходно държавно управление повече от 500 дни. За една година еврейската страна на три пъти провежда парламентарни избори.

В контрактуваното съдружно съглашение сред Нетаняху и Ганц е заложено ротационно ръководство. Бенямин Нетаняху заяви, че Ганц ще поеме премиерския пост на 17 ноември 2021 година

Ганц от своя страна сподели, че новото държавно управление е поставило завършек на " най-тежката политическа рецесия " в историята на Израел. По думите му с новия кабинет се поставя завършек на " ерата на подстрекаването " и начало на " епоха на помиряването ". Според Ганц алтернативата на новото държавно управление е " на ръба на революция ". Ганц означи още, че новата коалиция поставя завършек на " държавно управление единствено на половината народ " и в този момент това е " държавно управление на целия народ ". Лидерът на " Синьо и бяло " има вяра, че Нетаняху е взел самоуверено и значимо решение да одобри обединено ръководство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР