Премиерът на Испания Педро Санчес поиска от световните елити да

...
Премиерът на Испания Педро Санчес поиска от световните елити да
Коментари Харесай

Испанският премиер поиска по-високи данъци за бизнеса

Премиерът на Испания Педро Санчес изиска от международните елити да дадат своя принос за превъзмогване на неравенството и икономическата неправда.

" Как можем да желаеме от жителите да се примирят с инфлацията, когато някои компании не заплащат налози, с помощта на данъчния парадайс и малките врати? ", сподели Санчес по време на речта си на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария. Той прикани събралото се голям брой от ултрабогати предприемачи и политически водачи да " оказват помощ за смяната на обстановката ".

Испанският министър председател съобщи, че неговото държавно управление, което тази година наложи налози върху благосъстоянието и изключителните облаги, е на " фронтовата линия " в битката за повишение на благосъстоянието, общественото съдействие и екологичната отговорност.

" Светът е изправен пред заплаха, чиято опасност надвишава съветския газ или ориста на Украйна, и всички ние би трябвало да действаме в границите на нашите благоприятни условия... като мерило за нашия триумф е благосъстоянието на жителите ", съобщи испанският водач.

Санчес предизвести аудиторията, че съветският президент Владимир Путин е " посял гнили семена " в страните по света, визирайки извънредно десните политически сили.

" Трябва да попречим на тези сили да доближат до институциите ", сподели той. " Трябва да се борим против тях със същата увереност, с която Украйна се бори против Русия, само че с разнообразни оръжия: народна власт, бистрота и ефикасни политики. "

Той също по този начин акцентира нуждата от " преосмисляне на световната търговия и веригите за доставки ", като добави, че един от целите на Испания, която ще поеме председателството на Съвета на Европейски Съюз през втората половина на годината, ще бъде увеличението на независимостта на Европа в стратегическите браншове.

Премиерът изясни триумфите на Испания в битката с инфлацията посредством целенасочени политики, водещата ѝ роля в региона на възобновимата сила и уговорката ѝ да поддържа Украйна, " до момента в който Путин не се отдръпна ".

Санчес насърчи страните да се ангажират повече с мултилатерализма и демократичния ред пред лицето на възходящите властнически закани.

" Трябва да използваме тази опция, с цел да преработим и укрепим демократичните и демократичните полезности и да изработим нови правила, които да ни оказват помощ да преодолеем провокациите на нашето време като изменението на климата и неравенството. Ако не в този момент, то по кое време? Ако не ние, то кой? ", сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР