Премиерът на германската провинция Бавария Маркус Зьодер отхвърли призивите да

...
Премиерът на германската провинция Бавария Маркус Зьодер отхвърли призивите да
Коментари Харесай

Маркус Зьодер не желае да бъде издигнат за кандидат за канцлер на Германия от името на ХСД/ХСС



Премиерът на немската провинция Бавария Маркус Зьодер отхвърли апелите да бъде повдигнат за претендент за федерален канцлер от консервативния блок ХДС/ХСС вместо водача на християндемократите Армин Лашет, съобщи Ройтерс.

Лашет, който е министър председател на провинция Северен Рейн Вестфалия, стартира предизборната акция с удобна преднина пред претендентите от Социалдемократическата партия - Олаф Шолц, и от Зелената партия - Аналена Бербок, само че от тази седмица към този момент е втори след Шолц. Причините са серия от гафове и подозрения измежду консервативния електорат, че би бил заслужен правоприемник на Ангела Меркел.

Зьодер е водач на Християнсоциалния съюз в Бавария и е с по-добър рейтинг от социалдемократа Шолц. Но съобщи през днешния ден, че Лашет би бил доста мощен канцлер. " Той има 100-процентовата ми поддръжка, решението към този момент е взето - претендентът ни е Армин Лашет ", съобщи Зьодер. И изрази убеденост, че германците няма да предпочетат страната им да прави ляв завой в ръководството.

Според оповестено през днешния ден социологическо допитване ХДС/ХСС и Социалдемократическата партия имат идентична електорална поддръжка - по 23 %, а Зелената партия е с 18 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР