Премиерът на Черна гора Душко Маркович откри сериозен пропуск в

...
Премиерът на Черна гора Душко Маркович откри сериозен пропуск в
Коментари Харесай

Дипломатически гаф на САЩ в Черна гора

Премиерът на Черна гора Душко Маркович откри сериозен пропуск в познаването на протокола от страна на американския вицепрезидент Майкъл Пенс.

След церемонията по посрещането на Пенс на летището в Подгорица във вторник вечерта, Маркович показа пред членове на черногорската делегация, че "той (Пенс) не знае, че би трябвало да застане до флага при излизането от самолета ".

Неловък миг в Израел: Мелания отблъсна ръката на Тръмп

Американски министър заспа по време на историческа тирада на Тръмп

Черногорският министър председател наподобява не забелязал, че в този миг към тях се били доближили публицисти с камера. Един от членовете на делегацията, забелязвайки камерата, го прекъснал с думите: "Не си заслужава да приказваме за това. "

Маркович, който бе отпред на церемонията по посрещането на Пенс, дружно с почетния часовой, чака няколко часа Пенс на 40-градусовата горещина.

Това не е първият път, когато министър председателят на Черна гора попада в неловка протоколна обстановка поради американски политик.

На 25 май, на срещата на върха на НАТО, по време на общата фотография в новата централа на НАТО в Брюксел, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наруши протокола, като внезапно избута Маркович от първия ред, а той необятно му се усмихна в отговор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР