Премиерът Кирил Петков ще се срещне с демонстрантите от ПП

...
Премиерът Кирил Петков ще се срещне с демонстрантите от ПП
Коментари Харесай

Петков отива на протеста на Възраждане

Премиерът Кирил Петков ще се срещне с стачкуващите от Политическа партия „ Възраждане “, които се събраха на митинг против зеления документ под прозорците на властта.

„ Сега ще видите, че отивам при митинга непосредствено, както постоянно си вървя пешком. Ще отида да приказвам с протестиращите, да видя какви са им настояванията. Това, което аз съм заявявал е, че аз от митинги не се тормозя, в противен случай – аз съм бил на доста митинги. Сега ще видите един министър ръководител, който потегля пешком и отива при протестиращите “, съобщи Петков пред публицисти.

Министър-председателят Кирил Петков направи коментар за актуализацията на Бюджета от Народното събрание преди да се срещне с протестиращите.

" Бюджетът сега е най-хубавото, което можахме да създадем в тази обстановка. Актуализацията на бюджета се прави, тъй като в идващите няколко месеца всичките промени, които сме заложили в съдружните съглашения, би трябвало да стартират да се случват. След промените ние няма да понижаваме бюджетите, увеличавайки успеваемостта, ще отиват повече пари при хората, които правят повече работа ", съобщи той.

Според Петков обикновенно промяна значи да се реже нещо. Той изясни, че те подвигат успеваемостта и в случай че има неефективни звена, се трансформират, а парите от тях отиват назад в системата.

" Това на ангро дето даваме на тези, даваме на тези, няма да бъде към този момент. Всеки лев, който е държаван, тъй като ги събираме от хората, това не са наши пари, това са пари на хората и би трябвало да бъдат в услуга на хората. Обвиняват ни за прокуратурата. Как може 20 млн. да сме взели от прокуратурата. В момента в Европа сме съвсем двойно разход на Брутният вътрешен продукт за прокуратура спрямо другите страни, а каква е успеваемостта, каква е услугата, която сме дали на жителите. Това са парите на жителите, те не са наши, ние не ги раздаваме ", уточни още Петков.

Премиерът разяснява и недоволството на работещите в музеи и галерии. " Има музеи, които имат остра потребност от спомагателни средства, само че има и някои доста дребни музеи с 12 индивида експерти и човек се чуди за какво са тъкмо 12 индивида за това малко място. Тук номерът е да не се приказва за всичко под една обща рубрика, а да сме сигурни, че където отиват средствата, отиват на най-ефикасните места ".

Днес от 11 часа пред служебния вход на постройката на Народното събрание с изключение на от " Възраждане " излизат представители на федерация " Култура ", профсъюз " Огнеборец " и Съюз на транспортните синдикати в България. Те не са съгласни с планувани параметри на проектобюджета.

Премиерът разяснява и протичащото се по оста Русия - Украйна.

" България оттук насетне е доста явен сътрудник в Европейски Съюз и НАТО. Силата на тези съюзи е да се приказва с един глас. Ние вярваме в целостта на Украйна, имаме вяра, че всяка страна – в тази ситуация - Русия, в случай че влезе с танкове в непозната страна, това е нарушение на интернационалното право. Солидарни сме с тези наказания и по едно и също време с това подготвяме нашата система, с цел да имаме разновидности да не оставаме без енергийни източници. Гледаме българския интерес, само че имаме едно общо мнение по въпроса ", съобщи Кирил Петков.

" Правата на българите в РСМ са голям приоритет за българското държавно управление ", разяснява още Петков срещата си с българите от РСМ. " Най-доброто нещо за България и за тях е да забележим РСМ в Европа. Това е общата ни дълготрайна тактика ", съобщи министър-председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР