Премиерът Кирил Петков ще се срещне с демонстрантите от ПП

...
Премиерът Кирил Петков ще се срещне с демонстрантите от ПП
Коментари Харесай

Петков за „Възраждане“: Сега ще видите министър-председател, който отива пеша при протестиращите

Премиерът Кирил Петков ще се срещне с стачкуващите от Политическа партия „ Възраждане “, които се събраха на митинг против зеления документ под прозорците на властта.

„ Сега ще видите, че отивам при митинга непосредствено, както постоянно си вървя пешком. Ще отида да приказвам с протестиращите, да видя какви са им настояванията. Това, което аз съм заявявал е, че аз от митинги не се тормозя, в противен случай – аз съм бил на доста митинги. Сега ще видите един министър ръководител, който потегля пешком и отива при протестиращите “, съобщи Петков пред публицисти.

Министър-председателят Кирил Петков направи коментар за актуализацията на Бюджета от Народното събрание преди да се срещне с протестиращите.

" Бюджетът сега е най-хубавото, което можахме да създадем в тази обстановка. Актуализацията на бюджета се прави, тъй като в идващите няколко месеца всичките промени, които сме заложили в съдружните съглашения, би трябвало да стартират да се случват. След промените ние няма да понижаваме бюджетите, увеличавайки успеваемостта, ще отиват повече пари при хората, които правят повече работа ", съобщи той.

" Това на ангро дето даваме на тези, даваме на тези, няма да бъде към този момент. Всеки лев, който е държаван, тъй като ги събираме от хората, това не са наши пари, това са пари на хората и би трябвало да бъдат в услуга на хората. Обвиняват ни за прокуратурата. Как може 20 млн. да сме взели от прокуратурата. В момента в Европа сме съвсем двойно разход на Брутният вътрешен продукт за прокуратура спрямо другите страни, а каква е успеваемостта, каква е услугата, която сме дали на жителите. Това са парите на жителите, те не са наши, ние не ги раздаваме ", уточни още Петков.

Днес от 11 часа пред служебния вход на постройката на Народното събрание с изключение на от " Възраждане " излизат представители на федерация " Култура ", профсъюз " Огнеборец " и Съюз на транспортните синдикати в България. Те не са съгласни с планувани параметри на проектобюджета.

Очаквайте детайлности!

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР