Премиерът Кирил Петков сега щеше да се тюхка, че няма

...
Премиерът Кирил Петков сега щеше да се тюхка, че няма
Коментари Харесай

Мега бизнес проектите на Кирил Петков: Няма ж.п. линия, липсва магистрала, могат да спрат полетите между София и Скопие

Премиерът Кирил Петков в този момент щеше да се тюхка, че няма свободни места за самолетния трафик дето го откри по дестинациите София-Скопие и назад, в случай че бе съумял да убеди своя свеверномакедонски сътрудник, че би трябвало да се отчетат най-малко действителните 150000 българи в Република Северна Македония, колкото е броят на тамошните жители с български документи за идентичност, вместо подигравателните 3700.

Но, както се обрисува, самодейността да има самолетна връзка сред София и Скопие може и да се разсъхне. Медиите оповестяват, че фирмите стопират продажбата на билети. Все още не споделят повода. Но се знае, че е имало полети за транспортиране даже на 2-3 пасажери, по-малко от екипажа.

Спихващата се иновация и очертаващото се допустимо разреждане или даже прекъсване на полетите са индикация какво може да се получи от напъните на Петков да се слага каруцата пред коня.

Тоест да се поставят старания за споразумяване предпочитано на бизнес каузи сред двете страни в случай, че в едната от тях българите не са приети за естествени хора. И по какъв начин те ще вършат бизнес в Северна Македония и биха пътували до там с туристическа или културна цел. Онези безбройни българи, които Петков чака да полетят като вихрен вятър от София към Скопие. И тези македонци, дето не могат да ги дишат българите щото са татари, номади и бандити.

Така че, и в този случай е по-добре да се кара по одобрената процедура.

Първо да се взема решение значимият проблем, след това да се върви към детайлностите.

А значимият въпрос на въпросите, изравен пред разрешението на България за начало на диалозите на районен съд Македония за участие в Ес, е за какво в продължение към този момент на 109 години (1913-2022) българите отсъстват от етническата палитра във Вардарска Македония без значение какви държавни оргнизации и имена е придобивала тази територия . По коя причина тамошните управляващи се опъват като магарета на мост пред потребността да разгласят българите за държавнотворен народ. Защо не щат да им дадат права като българи. Защо крият и не посочват същинското число на техния брой в страната.

Ако не се реши този фундаментален въпрос, спъващ построяването на естествени връзки сред двете страни, освен самолетите няма да летят сред столиците.

Но и всички останали стопански планове могат да претърпят неуспех.

От какъв брой години се строи железопътната връзка сред Гюешево и Куманово и все я няма?

Кога Божем ще бъде приключена автомагистралата сред двата града?

Хората от столетие насам нямат трен, с цел да изминат с лекост мижавите двадесетина километра, Петков се надява празнотата да се запълни с някакви си самолети, дето качват до по петдестина пасажери два пъти седмично.

Е, действителността сподели, че не става!

Ами че то, времето, което един човек, живещ в някой от софийските квартали Младост, Люлин или Надежда, би трябвало да отдели, с цел да отиде до летището, да измине всички процедури по граничния надзор, чекинга и митническите заявления и инспекциите, да се придвижи до самолета и се настани комфортно дружно с другите пасажери, да прелети дистанцията, по-късно да премине през цялата административна и транспортна процедура в противоположен ред до момента в който стигне до крайната му цел в Скопие, ще бъде много повече, в сравнение с в случай че се качи на дребната си кола и измине дистанцията, напазарува, изпие едно кафе за утеха и се върне назад. Та дори може да се окаже, че е икономисал и някое и друго евро спрямо цената на самолетния билет, дето няма да е купил.

Така де.

И това е стопанска система. И то напълно действителна.

А не мечтана.

Вярно е, че съгласно митологията фантазиите се сбъдват.

В действителността обаче по какъв начин ще се сбъдват фантазиите зависи от доста фактори и може да се получи така, че резултатът да е много друг от лелеяния и упования.

Когато изучавахме оперативно изкуство и тактика във военната академия, един полковник професор лекар на военните науки – малък, дребничък, мирен и необикновено интелигентен, говореше безшумно и ни подсещаше съвсем на всяка лекция, семинар и решение на практическа задача. Знайте, сътрудници, които ще ставате огромни началници, че времето, отделено за образуване на една работа, колкото и доста да ви се коства, не е изгубено време. Защото в противоположен случай цената ще бъде висока и ще я заплащат всеобщите бойци и командири и елементарните беззащитни хора.

И в политиката е по този начин.

Нужно е да се търси и прави вероятното в преследването на националния блян и за отбрана на националния интерес, пред красивите фантазии или в резултат на поддаване на нечий напън.

И в двата случая цената ще я заплащат елементарните хора.

Но в първия тя може да се окаже доста по-малка и по-приемлива.

И, разбир се, с по-добра вероятност за личната нация и страна.

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР