Премиерът Кирил Петков с коментар от кулоарите на парламента преди

...
Премиерът Кирил Петков с коментар от кулоарите на парламента преди
Коментари Харесай

Петков: Никога не трябва да правим сделка с Борисов, Доган, Митрофанова и Трифонов

Премиерът Кирил Петков с коментар от коридорите на Народното събрание преди гласуванет о вота на съмнение към държавното управление.

" Никога не би трябвало да вършим договорка с Борисов, Доган, Митрофанова и Трифонов. То не е просто " да " или " не " за Северна Македония - имаме протокол и рамкова позиция за Република Северна Македония, умозаключение на Съвета на Европа. Аз ще спазя обещанието си решението за РСМ да бъде взето от Народното събрание ", акцентира Петков.

" Това, което сподели през днешния ден Борисов е - излиза пред медиите с говорене - откъм гърба блокира процеса ", изясни той. " Не могат да ме накарат през хватки и  да трансферират решенеито при мен и да си прескоча обещанието към българския народ ", сподели министър председателят.

Премиерът изясни, че на следващия ден още веднъж е свикана Външната комисия за френското предложение за РСМ и България, с цел да види какъв брой дни подред те ще са подготвени да блокират този развой и да няма действителен спор по действителните въпроси.

" Това, което президентът направи също неодобрявам. Не може той да се упражнява в реторика, а да не желае да свика КСНС ",  коментира Петков. Той добави, че КСНС е единственият формат, където има съпротива, коалиция, служби и това е виновното отношение на един президент в този миг.

" А той единствено хвърля обособени реплики в профил и се пробва да трансферира отговорността ", акцентира Петков и ясно съобщи неговата позицията за френското предложение за РСМ и България, а точно, че би трябвало да се промени Конституцията на Република Северна Македония, с цел да стартира преговорния развой.

" Имаме явен механизъм за мониторинг против дискриминация и език на омразата ", подчера той. " Продължаваме промяната " ще свика Изпълнителен съвет - ние не сме партия, на която водача или водачите пускат няколко смс-а и всичко се взема решение. Ние ще имаме действителен спор по действителните точки ", сподели още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР