Премиерът Кирил Петков отправи специална благодарност към турския президент Реджеп

...
Премиерът Кирил Петков отправи специална благодарност към турския президент Реджеп
Коментари Харесай

Петков благодари на Ердоган. Голяма помощ

Премиерът Кирил Петков насочи специфична признателност към турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Няма нищо по-хубаво от това две прилежащи страни да са другарски настроени, да са отворени за взаимен бизнес и да си имат доверие, съобщи Петков. Той взе участие в откриването на нов офис в София на Българско-турската търговско-индустриална камара. Камарата развива активност в България от 2013 година

Премиерът поздрави управлението на камарата за стъпката да открие офис в българската столица и означи, че Турция е един от огромните вложители в България.

Искам да благодаря на турското държавно управление и на президента Ердоган за поддръжката за по-бързото идване на азерски газ в България, сподели още българският министър-председател. Той увери представителите на бизнеса, присъстващи на събитието, че държавното управление ще демонстрира нулева приемливост към корупцията, с цел да може у нас да се развива добра бизнес среда.

Освен представители на бизнеса, на събитието участваха още министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер и посланикът на Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок.

Министър-председателят Кирил Петков получи покана да се включи в иден бизнес-форум в Истанбул.

" Не мисля, че Русия може да си разреши да загуби целия Европейски съюз ", по този начин отговори на въпрос на bTV след срещата министър председателят Кирил Петков дали има опасения, че страната ни ще остане без газ, в случай че Гърция откаже да заплаща в рубли.

Той изясни, че заплащанията ще се правят в естествена валута.

" Това, че България направи тази твърда първа крачка мисля, че оказа помощ на целия съюз. Бях убеден и от комисията, както през вчерашния ден и от Германия, че заплащанията ще бъдат в естествената валута, както е в декларацията. Аз персонално не се тормозя ", добави Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР