Премиерът Кирил Петков отхвърли възможността България да изпрати поисканите от

...
Премиерът Кирил Петков отхвърли възможността България да изпрати поисканите от
Коментари Харесай

Българската държава е направила достатъчно. Петков отхвърли искането за оръжия от Украйна

Премиерът Кирил Петков отхвърли опцията България да изпрати поисканите от Украйна оръжия. Това стана по време на негово посещаване в Сандово във вторник.

Ден по-рано външното министерство, че украинският дипломат в София Виталий Москаленко е изпратил публична нота с искане България да даде на страната му свое остаряло руско въоръжение. Вицепремиерът, стопански министър и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова популяризира свое изказване, от което излиза наяве, че тя счита тематиката за завършена.

"Тази полемика към този момент я водихме. Имаме решение на националното заседание, ще съблюдаваме решението ", сподели Петков. "Аз мисля, че българската страна е направила задоволително в тази посока и ще продължим да ги поддържаме ". Премиерът акцентира дейностите, които страната е подхванала в помощ на Украйна като поддръжка за бежанците, филантропични помощи, поправяне на военна техника и поддръжка на глобите против Русия.

Той добави, че първите техники за ремонт от Украйна към този момент идват. "Говорим за бойни машини от сериозен диаметър ", сподели той.

Предоставянето на оръжие в помощ на украинската опозиция против съветската войска разделя ръководещата коалиция в България. Българска социалистическа партия изрично се провипоставя на такова решение, до момента в който съдружните им сътрудници от “Има подобен народ ” и “Демократична България ” го поддържат.

Мандатоносителите от “Продължаваме смяната ” заемат позицията на балансьор, като при започване на май предложиха компромисно решение - България да не изпраща оръжие на Украйна, само че да ремонтира украинска военна техника, в случай че Киев изиска това. Това решение.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР