„Премиерът Кирил Петков няма да посещава скоро Скопие. Това заяви

...
„Премиерът Кирил Петков няма да посещава скоро Скопие. Това заяви
Коментари Харесай

Лена Бориславова отрича Петков да подписва с РСМ, а договореният газ бил 4 пъти по-евтин

„ Премиерът Кирил Петков няма да посещава скоро Скопие. Това съобщи началникът на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова.

„ Няма да има скорошно посещаване, защото нямаме документ, върху който можем да работим по Договора за добросъседство, тъй че както и македонската страна удостовери през вчерашния ден отсрочва се междуправителствената конференция, до момента в който не забележим стъпки, които са свързани с осъществяване на критериите, с съгласие и с дейности, доказващи, че ще се отбрани битката с дискриминирането на българското етническо малцинство “, сподели пред Българска национална телевизия Бориславова, като употребява неправилния термин „ малцинство “ за македонските жители с българско съзнание. (бел.ред. България не търси малцинство в прилежащата страна, а вписването на българите като даржавотворен народ в Конституцията на районен съд Македония, тъй че те да имат всички права, с които се употребяват и останалите нации там.)

На въпрос на водещия, че упованията на българското общество са Петков да не подписва нищо със Скопие, Бориславова съобщи:

„ Премиерът също акцентира, че няма сега очакване, даже когато на дневен ред беше тази конференция, да се подпише, тъй като не сме подготвени с този протокол по Договора “.

Попитана дали, в случай че се промени позицията за повдигане на ветото за започване на договаряния на РСМ с Европейски Съюз, това ще смъкна държавното управление, тя сподели:

„ Никой няма да прави по никакъв метод самосиндикални крачки. В този смисъл няма по какъв начин да смъкна кабинета нещо, което ще бъде разчитано да се срещне в необятен консенсус сред ръководещи и съпротива, както министър председателят неведнъж съобщи. “

По думите ѝ нямало външен напън за РСМ, а по време на визитата в Съединени американски щати ссамо попитали до каква степен са стигнали нещата.

Говорителят на кабинета изясни, че думите на Генчовска за „ двойната външна “ политика са не вярно изтълкувани. А смият външен министър по-късно била споделила, че няма такова нещо.

Бориславова изясни, че газът, който ще купува държавното управление щял да бъде 4 пъти по-евтин.

„ В бъдещите доставки на газ няма да има медиатори. Цената ще бъде по-ниска от тази на „ Газпром “, а когато стартираме да получаваме в цялостните количества азерския газ от юли нататък и доставките от другите страни, тогава цената на синьото гориво ще стане четири пъти по-ниска цена, в сравнение с е на европейската борса “.

„ Трябват ни сред 12 и 20 танкера на година, с цел да може да подсигуряваме доставките. Това при изискване, че получим азерският газ в цялостните количества “, сподели тя.

Бориславова разяснява и връзките сред „ Дондуков 1 “ и „ Дондуков 2 “, като съобщи, че са на разнообразни позиция, само че било по-добре и демократично, тъй като „ не сме Северна Корея “.

„ Имотите на съветските жители у нас, които попадат в лист със наказания на Европейски Съюз, ще бъдат иззети по нов закон, който сега се приготвя от Министерство на правораздаването. Законопроектът ще конкретизира процедурата и виновния орган за това “, разяснява още тя.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР