Премиерът Кирил Петков незнайно защо не защитава позицията на България

...
Премиерът Кирил Петков незнайно защо не защитава позицията на България
Коментари Харесай

ГЕРБ пита Кирил Петков защо не ни брани за Шенген

Премиерът Кирил Петков неизвестно за какво не пази позицията на България по участието на страната ни в Шенген, а се пробва да се хареса на някого. Той (премиерът - б.р.) да каже на кого. За това настоя заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов на трибунка в Народното събрание.

Той изясни, че България е изпълнила критериите за Шенген, като има няколко апела от Екологичен потенциал и решенията на Европейска комисия, с които се приканва Съветът на Европейски Съюз да вземе решение за включване на страната ни в Шенген.
 Кирил Петков: До тук единствено номинално сме изпълнявали изискванията за Шенген
Кирил Петков: До тук единствено номинално сме изпълнявали изискванията за Шенген

С президента на Руанда е разискал битката с корупцията

Ясно е, че сме изпълнили критериите и няма по какъв начин институциите, които ни поддържат, всичките, да бъдат излъгани, посочи Митов.

Той се надява, че министър председателят, когато се е срещнал с холандския си сътрудник Марк Рюте да го е уведомил за някои трендове по българската граница - противодействието на контрабандата и разпространяването на акцизни артикули. Митов се надява още, че министър председателят Кирил Петков е уведомил холандския министър председател за растежа на противозаконните мигранти, които минават през България и за растежа на контрабандата.

Западните ни сътрудници усещат засиления миграционен напън и мигранти, които минават през територията на България, който бил съвсем нулев, до момента в който управлявали ГЕРБ, подсети Митов.
 Радев подканя Макрон за влизането ни в Шенген
Радев подканя Макрон за влизането ни в Шенген

Двамата разискаха и езика на омразата в РСМ

Митов пита за какво Кирил Петков не брани позицията на България за Шенген . Правителството би трябвало да знае, че е имало други държавни управления преди тях и би трябвало да стъпват на достиженията на предходните държавни управления, тъй като не са се самородили и самозаченали. Необходимо е Кирил Петков да влезе в ролята си на министър-председател и да стартира да брани националния си интерес, настоя Даниел Митов.

Екатерина Захариева съобщи, че е станало наклонност министър председателят Кирил Петков, когато отиде в Брюксел, да почерни репутацията на страната. Начинът е да покаже програмата на държавното управление, да покаже във външната политика, че има поредни позиции за Шенген и Еврозоната. Независимо кой е министър председател, българските жители чакат да бъдат в ядрото на Европейски Съюз, уточни тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР