Премиерът Кирил Петков има някакъв личен дневен ред и е

...
Премиерът Кирил Петков има някакъв личен дневен ред и е
Коментари Харесай

Митов с бясна критика към Петков за Македония и Украйна

Премиерът Кирил Петков има някакъв персонален дневен ред и е подготвен да мине през българския народен интерес във връзка с районен съд Македония. Премиерът е човек без памет за българската външна и вътрешна политика. Той няма институционална просвета, съобщи пред БГНЕС депутатът от ГЕРБ и някогашен външен министър Даниел Митов.

Той дефинира като „ напълно неясен формат “ метода, по който сега министър председателят Кирил Петков беседва с сътрудниците от РСМ.

„ Отдавна предизвестяваме, че Министерство на външните работи е изолирано от този развой. Премиерът има някакъв персонален дневен ред и е подготвен да мине през българския народен интерес, да го стъпче безусловно единствено и единствено да си извърши уговорките. Хубаво е поел задължения, само че той е задължен да се съобрази както с решенията на Народното събрание, по този начин и с рамковата позиция, а също по този начин с позицията на КСНС “, съобщи Даниел Митов.

Той предизвести Петков, че в случай че тръгне да работи против тези „ ясни рамкирани позиции, ще срещне отпора освен на опозицията, само че и на личните си съдружни сътрудници “.

За Митов остава изцяло неясно, за какво държавното управление отхвърля да помогне на Украйна с въоръжение, вървейки против български интерес. „ Нашият народен интерес е да помогнем на Украйна с оръжия. В наш народен интерес е да отговорим твърдо и на госпожа Митрофанова, не просто да беседва министър председателят с нея и вика нашия дипломат за съвещания, разчитайки, че съветската страна ще се сети да направи същото. Това няма да стане “, акцентира някогашният външен министър.

Той е безапелационен, че ние освен на думи и освен с заявления би трябвало да уеднаквим позицията за помощ за Украйна. „ В момента ГЕРБ е направил повече за Украйна, в сравнение с българската страна. Премиерът не съумя да се сети 10 дни след започването на войната, че е нужен спешен щаб. Всичко би трябвало да му се подсказва, това е човек без памет за българската външна и вътрешна политика. Той няма институционална просвета “, акцентира Даниел Митов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР