Премиерът Кирил Петков и външният министър Теодора Генчовска посетиха Битоля

...
Премиерът Кирил Петков и външният министър Теодора Генчовска посетиха Битоля
Коментари Харесай

Петков и Генчовска са в Битоля ден след конфликта им за Северна Македония

Премиерът Кирил Петков и външният министър Теодора Генчовска посетиха Битоля ден откакто ръководителката на Министерство на външните работи нападна екипа на министър-председателя за осъществяване на " две външни политики " във връзка с Северна Македония. 

В българската делегация взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова, някогашният външен министър от ГЕРБ Екатерина Захариева, и др. 

Петков и останалите членове на делегацията бяха посрещнати от българския консул в Битоля. Очаква се те да участват и на среща с локалните жители в културния център " Иван Михайлов ". 

Премиерът и външният министър ще се срещнат с посланик No.1 на Северна Македония Буяр Османи и министъра на превоза Благой Бочварски. Делегацията ще посети и Охрид, като в неделя ще бъдат положени венци пред паметника на починалите туристи при потъването на кораба " Илинден " в Охридското езеро през 2009 г. 

Илияна Йотова ще посети локалния център за работа с деца с аутизъм, който е финансиран със средства от България. 

В навечерието на визитата в Битоля и Охрид, Теодора Генчовска насочи съществени рецензии против съветническия екип на министър-председателя поради " упоритостите " им за повдигане на българското несъгласие пред опцията за започване на договарянията сред Европейски Съюз и Скопие. 

По време на закрито съвещание на Народното събрание Генчовска е обвинила кабинета на премиера за това, че се прокарват " две външни политики " и Министерство на външните работи не е в курс с решенията, които екипът на Петков взема. 

Това докара до реакции както в обединението, по този начин и от страна на ГЕРБ с рецензии поради разединената позиция в изпълнителната власт по отношение на Северна Македония.

В събота Бойко Борисов разгласи, че " във всяка друга обстановка " сходни изказвания на външния министър ще доведат до " рухване на държавното управление, където и да е в света ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР