Премиерът Кирил Петков и председателят на Европейската комисия Урсула фон

...
Премиерът Кирил Петков и председателят на Европейската комисия Урсула фон
Коментари Харесай

Петков и Фон дер Лайен разгледаха проекти на иновативни фирми в СУ

Премиерът Кирил Петков и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посетиха Софийския университет " Св. Климент Охридски ", който е един от бенефициентите по Плана за възобновяване и резистентност, заяви Министерският съвет на формалната си фейсбук страница.

По линия на Механизма за възобновяване и резистентност ще се окаже помощ на страната ни да развие проучвателен университети, които ще оказват помощ за определяне на мощна връзка сред науката и бизнеса.

Модернизацията на висшите учебни заведения ще способства за усилване на нововъведенията и на софтуерното развиване на България, се показва в обявата.

Във висшето учебно заведение Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен се срещнаха с планове на новаторски български компании, които са положителни образци за започващи високотехнологични стартъпи.

Една от фирмите е " ЕндуроСат ", която е в cфepaтa нa ĸocмичecĸaтa индycтpия. Има над 100 чиновници и cи пapтниpa cъc ЅрасеХ, НАСА и Европейската галактическа организация. Разполага с над 300 системи в орбита.

Друга компания е " Дронамикс ", която е софтуерен стартъп, работещ по основаването на безпилотни самолети за доставки на товари.

Българската компания е създала личен дрон, като крайната й цел е да улесни логистиката и метода на преместване на товари. Българската финансово-технологична компания " Пейхоук " е първата започваща компания, оценена от вложители на над 1 милиарда $.

" Пейхоук " дава фирмени дебитни карти и платформа за ръководство на разноски в над 30 страни, се показва в информацията на Министерския съвет.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен дойде на посещаване в България, на което изрази поддръжката на Европейската комисия за обновения български План за възобновяване и резистентност.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР