Премиерът Кирил Петков днес и утре ще е на работно

...
Премиерът Кирил Петков днес и утре ще е на работно
Коментари Харесай

Кирил Петков ще постави въпроса за енергийната ни независимост в САЩ

Премиерът Кирил Петков през днешния ден и на следващия ден ще е на работно посещаване в Съединени американски щати, потвърдиха от пресцентъра на Министерски съвет. Петков ще е във Вашингтон, където по покана на ръководителя на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген ще взе участие в Лидерска среща на най-високо равнище.

" Посещението е и част от проекта на държавното управление за координирано решение на проблемите с газа и инфлацията посредством по-тясно взаимоотношение с интернационалните ни сътрудници ", означават още от Министерски съвет.

Петков ще има срещи с високопоставени представители на държавното управление на Съединени американски щати и с президента на Световната банка Дейвид Малпас. Във фокуса на диалозите ще бъдат ограниченията за енергийна самостоятелност и сигурност на България след едностранното преустановяване на доставките на газ от „ Газпром “.

" Премиерът ще сложи въпроси от дневния ред на България в подтекста на съветската експанзия в Украйна, в това число опазване и одобряване на българския суверенитет в енергетиката, защитата и вложенията ", се споделя още в формалното известие.

За Съединени американски щати отпътуват още министърът на енергетиката Александър Николов, на защитата Драгомир Заков, както и от заместник-министърката на външните работи Велислава Петрова.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР