Премиерът Кирил Петков даде в понеделник повторни показания по досъдебното

...
Премиерът Кирил Петков даде в понеделник повторни показания по досъдебното
Коментари Харесай

Разказах много подробно. Кирил Петков отново беше разпитан по делото срещу Борисов 

Премиерът Кирил Петков даде в понеделник повторни показания по досъдебното произвеждане за изнудване на Васил Божков против предшественика му Бойко Борисов, ексговорителката му Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов.

Именно след показания на Петков по случая Министерство на вътрешните работи предприе на 17 март в изискванията на необходимост. Те бяха арестувани за 24 часа,, откакто СГП реши, че няма задоволително доказателства, с цел да бъдат упрекнати.

Впоследствие прокуратурата посочи, че подхванатите от полицията дейности са противозаконни, защото е трябвало да бъдат осъществени от следователи, и осведоми, че ще повтори всички разпити и претърсвания по делото, които е допустимо. Защитата на Борисов, Арнаудова и Горанов пък нападна в съда арестите им.

“Разказах доста в детайли и дадох още веднъж същата информация и сведения, както и първия път. Това, което обясних в елементи, съм го споделял и на медиите ”, разяснява Петков пред медиите след разпита си в Софийската градска прокуратура, който продължи към два часа и половина.

По думите му в тази ситуация е притеснително, че отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия е открил ощетяване на бюджета с над 550 милиона лв., а в това време Божков твърди, че е предал на някогашните ръководещи над 60 млн. лв., с цел да се възползва лотарийният му бизнес от по-ниски такси.

Премиерът удостовери, че има отчет на Министерството на финансите, който демонстрира пропуски в работата на Изпълнителната организация „ Одит на средствата от Европейския съюз “ (ОСЕС) по времето, който финансов министър е бил Горанов.

“Ясно съм декларирал, че като министър-председател не вярвам на Иван Гешев. Много бих се радвал Висшият правосъден съвет да си свърши работата и да прегледа деликатно причините на министъра на правораздаването, тъй като те ясно демонстрират, че този основен прокурор би трябвало да си даде оставката или да бъде отхвърлен ”, разяснява Петков и във връзка съвещанието на Висш съдебен съвет в понеделник, на което се разисква настояването за премахване на основния прокурор.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР