Премиерът Кирил Петков бе обявен за председател на Националния съвет

...
Премиерът Кирил Петков бе обявен за председател на Националния съвет
Коментари Харесай

Кирил Петков оглави Националния съвет по антикорупционни политики

Премиерът Кирил Петков бе разгласен за ръководител на Националния съвет по антикорупционни политики, реши държавното управление на днешното си съвещание. Кабинетът одобри промени в държавното разпореждане от 2015 година, с което се основава Съветът.

Измененията плануват също по този начин Главният инспекторат към Министерския съвет да извършва функционалностите на секретариат на Националния съвет по антикорупционни политики, като реализира административното и организационно-техническото обслужване на Съвета и подкрепя експертно неговата активност, оповестиха от държавната пресслужба.

Националният съвет по антикорупционни политики е междуведомствен орган със съвещателни, координационни и контролни функционалности във връзка с създаването и осъществяването на политиките в региона на предварителната защита и противодействието на корупцията.

Една от главните цели на Споразумението за взаимно ръководство на Република България в интервала 2021 - 2025 година е България да бъде страната, която да задава модел за сполучлива битка с корупцията.

Определянето на министър-председателя за ръководител на Националния съвет по антикорупционни политики акцентира значимостта на тези политики и подсигурява политическия ангажимент към тях. По този метод ще се обезпечи и нужната политическа съгласуваност при създаването и осъществяването на антикорупционните политики, което е значимо изискване за тяхната успеваемост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР