Премиерът изтъкна, че "не е безрисково да спреш едни милиони

...
Премиерът изтъкна, че "не е безрисково да спреш едни милиони
Коментари Харесай

Кирил Петков: Има хора, които знаят, че ще отидат в затвора, ако нашето правителство остане

Премиерът посочи, че "не е безрисково да спреш едни милиони на някои хора, които са ги получавали с години "

Назначена е защита на земеделския министър Иван Иванов, тъй като първите закани към него пристигнаха. Това разгласи в Садово на среща с фермери министър председателят Кирил Петков, представен от БНР и "24 часа ".

По думите му повода са инспекциите на компанията за фитосанитарен надзор на граничния пункт "Капитан Андреево ".

Петков посочи, че "не е безрисково да спреш едни милиони на някои хора, които са ги получавали с години ".

"Говорим за незаконен импорт на земеделска продукция, за странни проби. Като отидох, не можах да допускам ", добави министър председателят. Той уточни, че за първи път българско държавно управление имало храброст да застане "срещу една мафиотска група, която беше окупирала границата ". И добави, че в предишното земеделското министерство имало славата да раздава пари на едни хора с връзки.

"Това свърши! Ако имате проблем, сигнализирайте незабавно ", обърна се той към производителите.

По-рано Кирил Петков и земеделският министър Иван Иванов видяха на място вредите от градушката на 31 май и увериха, че страната ще обезщети до месец стопаните на 100%

Заради провалите върху обработваемите площи фермерите излязоха на няколкодневни митинги предходната седмица, като блокираха придвижването по пътя от Пловдив към Хасково. Те настояват, че сред 70 и 80% от продукцията им е унищожена, като засегнатите площи са към 10 000 декара.

Хората нямат застраховки, защото те не покриват унищожената техническа инфраструктура. Освен това доста от тях са теглили заеми, което ги слага в заплаха от банкрути.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР