Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов определи резултатите от

...
Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов определи резултатите от
Коментари Харесай

Бойко Борисов определи резултатите от балотажа като връщане към нормалността

Премиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов дефинира резултатите от вота като връщане към нормалността. Според него не може да се приказва за оттегляне от позициите на партията, макар загубата в няколко града. А там, където има шарени общински препоръки, ще може да бъде споделена отговорността. Столичният кмет Йорданка Фандъкова, която завоюва нов мандат, благодари на десните гласоподаватели в София за поддръжката.

 © БГНЕС
В изборната нощ министър председателят дефинира като предстоящи резултатите на партията. Според него не може да се приказва за загуба на позиции и углавен избор от гласоподавателите. Борисов обаче разгласи, че предстоят още промени и разкри, че хора от структурите на ГЕРБ са работили против своите.

Бойко Борисов - министър-председател и водач на ГЕРБ: Въпреки това, че партията е в ръководство доста години, още веднъж големият брой гласоподаватели ѝ дадоха своето доверие. След ръководство на Българска социалистическа партия, те имат 0 кметове.
В момента се върнахме към нормалността в изборния развой, тъй като не е обикновено една партия да завоюва всички регионални градове.

Притеснява ли ви това оттегляне?
Дай боже на всички такова оттегляне - да бият 15 пъти поред и да го назовават оттегляне. От кое е оттегляне?
Все отново губите кметските позиции в няколко града?
Да, и партията е първа. Нима не сте ме чули на конгреса, на конференцията им говорех, че някои от структурите в страната са се трансформирали в дерибеи. И тъкмо в тези градове загубихме. То не е обикновено толкоз пъти поред да ги побеждаваме. Доскучава.
Борисов съобщи, че са си създали изводите.

Сега ще вземем решение повече от 3 пъти претендент за кмет няма да има. И аз благодаря на Господа и на българския народ, че отново ни дадоха своето доверие. След Апартаментгейт, след на Манолев къщите по Сандански, по какъв начин да победиш? Или Камбитов дето играят ръченица с пари на челото. За Благоевград ме е гняв, просто няма нещо ненаправено. И хората там дадоха гласа си ГЕРБ да е първа партия. Наказаха тези, които не са се държали обичайно. Там, където направих промени, те си работеха интензивно против нашите претенденти. Ние можехме на всички места да спечелим, само че по-добре за партията да се очисти, да си направи изводите, да се обнови.

Премиерът още веднъж отхвърли изказванията за компрометиране на вота.
Бойко Борисов: Или били купени гласове. Ако в този момент почнем да споделяме, че в Русе, Благоевград, там, където сме паднали - в Ямбол, са купени гласовете, почтено ли е към тези, които са спечелили там? Не е почтено. Или когато президентските избори печели президентът, значи са почтени. Не печелят ли Българска социалистическа партия, значи не са почтени.
Столичният кмет Йорданка Фандъкова даде обещание промени в общината - и структурни, и лични.
Йорданка Фандъкова - кмет на София: Аз разбирам това, което ми споделиха в тези избори - пътят е верен, хората чакат работа, само че чакат и смяна.
Според Фандъкова разсъдъкът и рационалните решения са надвили над популизма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР