Премиерът Гълъб Донев няма да иска оставката на вътрешния министър

...
Премиерът Гълъб Донев няма да иска оставката на вътрешния министър
Коментари Харесай

Гълъб Донев няма да иска оставката на вътрешния министър заради акцията в пловдивска дискотека

Премиерът Гълъб Донев няма да желае оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев поради дейностите на полицията в пловдивска дискотека през уикенда.

" Текат инспекции, дано забележим какво ще се откри и какви ще бъдат дейностите от страна на професионалното управление на Министерство на вътрешните работи ", сподели Донев в коридорите на Народното събрание, където участва на парламентарен надзор.

Във вторник (9 май), стана известно, че притежател на нощно заведение в Пловдив и към 40 от общо 400 тествани клиенти ще сезират прокуратурата с искане да бъде тествано законни ли са били дейностите на чиновници на регионалната дирекция на полицията в града, които са ревизирали клиентите на заведението за опиати, като са ги карали да чакат часове пред тоалетните, където са били събличани един по един.

Проверката е почнала към час след среднощ на Гергьовден. Четири полицейски буса спрели начело и почнали инспекция, която траяла близо 5 часа, а посетителите били подробно претърсени. Никой от клиентите не е имал право да си тръгне, преди да завърши полицейската инспекция.

Заради унизителното съгласно притежателя на заведението и клиентите отношение на полицията те настояват, че ще сезират прокуратурата да ревизира дали в тази ситуация е имало превишаване на пълномощията. Представители на сектора желаеха оставки и заплашват с митинги в петък пред постройката на ОДМВР Пловдив, а в това време от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че акцията е била законна, само че все пак ще се ревизира дали е имало превишаване на пълномощията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР