Премиерът Гълъб Донев и лидерът на БСП Корнелия Нинова влязоха

...
Премиерът Гълъб Донев и лидерът на БСП Корнелия Нинова влязоха
Коментари Харесай

Темата за доходите скара Гълъб Донев и лидерът на БСП

Премиерът Гълъб Донев и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова влязоха в спор в Народното събрание за политиката по приходите, провеждана от служебния кабинет.

Служебното държавно управление няма и не може да има лична политика по приходите, посочи Донев.

" Една дълготрайна политика, каквато би трябвало да бъде политиката по приходите, би трябвало да се създава, да се образува и да се извършва от постоянно държавно управление. За това към сегашния миг служебното държавно управление не образува политика, няма право да образува политика по приходите. "

Нинова изрази противоречие и от парламентарната естрада се обърна към българските жители:

" Уважаеми български жители, съгласно служебния кабинет не може да се прави дълготрайна политика за увеличение на приходите през 2023-та, само че може да се прави дълготрайна политика до 2030-а за закупуване на още 8 самолета Ф-16 и 10 " Грипен " ".

В Министерството на труда и обществената политика се създават разнообразни разновидности във връзка с минималната работна заплата, която да бъде препоръчана на бъдещия постоянен кабинет, заяви Донев.

" Още от август месец Министерството на труда и обществената политика е почнало работата по създаване на другите разновидности за размери на минимална работна заплата, които да предложи за решение на постоянен кабинет, който да дефинира политиката по приходите на страната ".

В отговор Нинова съобщи:

" Да допуснем, уважаеми сътрудници и български жители, че не съставим държавно управление. И какво? Заради това, че служебният кабинет не предлага нарастване на заплатите и на приходите, може до юни месец да оставим българския народ на мраз и апетит ".

Тя изнесе данни за увеличение в състава на директорските препоръки на сдружения към Министерство на стопанската система и промишлеността.

" Държавната консолидационна компания – от 4 на 7, " Ел Би Булгарикум " – от 3 на 5, " Монтажи " – от 3 на 5, и да не не преставам нататък. "

Донев съобщи, че се съмнява в коректността на данните и посъветва Нинова да зададе въпрос към отрасловия министър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР