Премиерът Бойко Борисов заминава на двудневно посещение в Азербайджан. То

...
Премиерът Бойко Борисов заминава на двудневно посещение в Азербайджан. То
Коментари Харесай

Борисов заминава за Азербайджан

Премиерът Бойко Борисов отпътува на двудневно посещаване в Азербайджан. То е по покана на президента на Илхам Алиев. Страните имат опит в диалозите за енергийното съдействие.

Азербайджански газ ще се доставя за България през интерконектора България-Гърция. Той ще разреши доставка за България от локалното находище "Шах Дениз-2 ". Във визитата е заложено още да се открие и първата самолетна линия София-Баку. В българската делегация са транспортният, енергийният, земеделският и икономическият министър.

В края на септември 2016 година на посещаване у нас беше първата дама на Азербайджан Мехрибан Алиева, с която министър председателят Борисов откри обновената цитадела Трапезица с азербайджанска финансова помощ.

Миналата седмица президентът Румен Радев организира телефонен диалог с президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Румен Радев и Илхам Алиев разискаха опцията азерски компании да вземат участие в газификация на семейства у нас. Интересът на локалния бизнес беше деклариран от президента Алиев още през октомври предвид на ниското равнище на газификация на домовете в България. „ Работим в тази тенденция и чакаме експерти от вашата страна, с цел да обсъдим тематиката на експертно равнище “, съобщи президентът Радев.

Българският държавен глава още веднъж удостовери поддръжката на страната ни за построяването на Южния газов кулоар, в реализацията на който Азербайджан има основна роля.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР